06.03.2018

Hjemmelagd havrebrød


Hjemmebakt brød er noe av det beste som finnes, men dessverre synes jeg det har vært vanskelig å få til et brød som ikke ryr, og som smaker godt også dagen etter det er nystekt.
Originaloppskriften på dette fant jeg på coop extra sine sider, men tillot meg å gjøre noen små endringer da jeg måtte bake av det jeg hadde i skapet fra før og i tillegg hadde jeg ikke så god tid som kreves for å bake etter originaloppskrift.

Brødet ble iallefall svært godt mottatt av ungene - passe grovt men uten hele korn og frø


Til 3 brød trenger du:
♥ 600g speltmel
♥ 600g hvetemel
♥ 225g sammalt hvete
♥ 225g fint rugmel
♥ 150 g havremel
♥ 180g havregryn
♥ 1,5 dl vann
♥ ca 2 ss Honning (link til egen nettbutikk)
♥ 1 pk tørrgjær
♥ salt

Startet med å blande sammen melet, og ca 1liter lunket vann.
Rørte godt sammen i kjøkkenmaskin, før jeg tilsatte de andre ingrediensene og lot deigen elte god.
Hev under håndkle i ca 1 time

Del deigen i tre emner og form som brød. Jeg slo på stekeovnen på 240 grader og lot deigen heve over varmen fra ovnen i ca 1/2 time.
Legg deretter brødene i en smurt brødform
Sett brødene inn i ovnen og kast ca 1/2 dl vann i bunnen av stekeovnen og lukk døren fort. Dette for å bevare dampen. Skru ned ovnen til 250 grader og stek i 35-40 minutter.
Jeg bakte på kvelden og lot brødene stå på benken under et håndkle til morgenen etter og kunne servere saftig brød, med sprø skorpe til frokost og fikk tommel opp av begge jentene




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag