22.06.2016

"Later" becomes "Never"

Hodet koker over av motivasjon i dag, og det er deilig å kjenne på den følelsen etter noen dager der jeg har vært litt "neffor" og utsatt litt mer enn jeg burde gjort. Men ting går i daler, det vet jeg, og nå er jeg på tur opp igjen. Det er jo litt med motivasjon som med alt annet - det går over. Det gjør også den rene følelsen etter et langt bad, så det gjelder å fortsette daglig med jevnt påfyll for å holde en fin flyt.
Jeg skulle igrunn hive meg rundt med kakepynt i gårkveld, men ble sittende å se på masse spennende foredrag om motivasjon jeg fant på youtube og har derfor veldig mye på hjertet i dag. Det var flere ting som traff meg, og som får flammen inni meg til å tenne for ting jeg vil, og det jeg brenner for. Et foredrag snakket nettopp om dette med å bli truffet av taler og foredrag. Har du opplevd å hørt på noen som snakker rett til deg? Sier ord som treffer deg midt i hjertet? Tenk at alle disse ordene er bare lyd i bevegelse. Du holder en tale for deg selv hver eneste time gjennom hele døgnet, gjennom hele livet, og du har en ivrig lytter - hjernen din! Vær derfor kritisk til hva du velger å si til deg selv.
Forteller du deg selv at "Nei, dette kommer til å gå til helvette" da gjør dèt det! For hjernen sluker alt rått og tror på deg! Vil du tenke positivt, eller vil du tenke negativt? Valget er faktisk ditt!

"Burding"Et annet foredrag jeg så, snakket om "Burding" Altså, vi mennesker går rundt og burde gjort ting! "Jeg burde svare på den mailen", "jeg burde tatt bedre vare på helsa", "jeg burde bytte jobb" osv.
Så hvorfor går vi rundt og burder? -Jo! Fordi det er uforpliktende, og vi slipper å gjøre det! En ting er bra med burding, for vi kan virkelig ikke gjøre alt vi burde - det har vi ikke tid til. Men når ting vi virkelig vil eller brenner for blir til burding, da er det synd. Begynn å fortelle deg selv at du SKAL. Da vekker du opp hjernen i hvilemoduset, og ting begynner å skje. 
Voksne mennesker sier også at de prøver. Det er faktisk like uforpliktende som burding, for ingenting skjer! Enten så gjør du det, eller så gjør du det ikke - det går ikke an å prøve å gjøre det. Ser dere hvor jeg vil? Har vi prøvd det en gang kan vi si vi har prøvd. har vi prøvd noe to ganger kan vi slå det fra oss og si at "dette var ikke noe for meg" Men videre sier vi ikke at vi har prøvd tre ganger, vi sier at vi har prøvd "masse" og etter fjerde forsøk har vi prøvd "alt".
Husker du da du skulle lære barnet ditt å gå?
Hvor mange forsøk fikk barnet? 4, og deretter si at "ungen klarer ikke å gå, vi har prøvd alt!"
Man gjør ikke det - man gir barnet akkurat så mange forsøk det trenger for å klare det. Så hvor mange ganger har du selv, i voksen alder, gitt deg så mange sjanser som er nødvendig for å nå et mål du brenner for? 
(Foredrag av Henrik Aase, Youtube)
September 2013 var jeg på et motivasjons foredrag av Ingebrigt Steen Jensen. Hans foredrag tok utgangspunkt i en stor studie gjort ved Harward Universitetet i USA som har undersøkt i 250 fremragende firma i ulike bransjer og funnet tre fellestrekk for alle.
For å drive noe solid må man ha svar på de aller største spørsmålene i livet, en ideologi, det gjør det enklere å finne svar på de små. Hva er visjonen? Hvorfor er vi her? Disneys visjon er "We shall make people happy" Norsk tipping: "Vi gir drømmen en sjanse" Fine ord, sant? Derfor vil du ikke finne Motorsagmasakren blant Disneys filmer. De skal gjøre folk glade, ikke redde.
Deretter må man finne sine verdier, hva står vi for? Hvorfor er vi her, og hva kan vi tilby alle andre?  Tilslutt målet; hvor skal vi? "The big hairy goal"
Henry Ford sa i 1915: "En hver mann i arbeid skal ha råd til en bil" På den tiden fantes det ca 50 buler i hele Amerika. John F. Kennedy sa i 1961 at de skulle sette en mann på månen før dette tiåret var over. Ingen visste hvordan de skulle klare det, men de hadde satt store mål som ble gjennomførte
Typisk Norsk!
Det er unorsk å tenke stort! Vi liker ikke folk som tenker stort, og i liker ikke at folk lykkes!
Vi blir ikke engasjert av andres lykke - vi blir sure! Og en ting vi må bli bedre på er å gjøre hverandre gode i stedet for å overlate våre problemene på andre. Hvor er folks mål, drømmer og ønsker for framtiden? Det må ikke være slik at hele livet er en fast rutine dag ut og dag inn, og 5 uker sommerferie på sommeren.
 Noen er god på en ting, andre på noe annet. La folk dyrke det de er gode på! Vi plager heller folk på det de er dårlige på, og vil at alle skal være like gode i alt. Det funker ikke slik, dessverre hverken på jobb, i hobbysammenheng, på skolen eller noen som helst plass i verden.
Vi må slutte å sette bremser på for oss selv! Bruker du tiden din til å tenke over hva alle andre har så blir du aldri lykkelig! "Hadde jeg bare hatt..., så hadde jeg vært lykkelig" Vi kommer ingen vei med unnskyldninger!
Hvis du ikke hadde frykt for å feile, hva ville du da kastet deg ut i? Tenk at en situasjon alltid er nøytral - det er følelsene og handlingen som forteller kroppen hvordan den skal reagere. Ting virker alltid umulig før det er gjort 

DOUBT KILL MORE DREAMS THAN FAILURE EVER WILL

Hva vil du, og hvordan skal du komme dit?
Skal du gjøre noe, eller skal du sitte der?

Mail: Stinelervik@gmail.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag