24.02.2016

You're never fully dressed without a smile

Etter en tung periode sist samboeren var på jobb, har vi hatt en av de bedre tilværelsene denne gangen. Jentene har vært så hjelpsomme, huset er stort sett i orden, vi er uthvilte på morgenen, dagene er lysere og hu mor sjøl er lettere til sinns. Endelig!

Jeg synes det til tider kan være vanskelig å snu tankegangen når de negative følelsene kommer, og man føler hverdagen er på tur ned i en stor, møkkete grøft. Jeg vil ikke ned dit for det er enda tyngre å komme seg opp derifra, enn å snu på halvveien, så da gjelder det å tenke annerledes. Jeg tror virkelig tankens kraft kan endre på det aller meste, og har blitt enda mer bevisst på dette. Vi er alt for flinke til å fortelle hvordan vi ikke vil ha det, fremfor hva vi vil ha.

Med en gang vi er inne på en "ikke-tanke" så tillater vi den å slå rot i oss, og kroppen klarer ikke alltid å registrere "ikke" i den  følelsen. La meg ta et eksempel. "Jeg vil ikke komme for sent" Kroppen kan også takle dette som "jeg ønsker forsinkelser" Altså, du tiltrekker deg det du tenker på, så fokuser derfor på det positive - det vi vil ha. Jeg har startet å lese The secret, en bok som tar for seg tankens kraft og hvordan vi kan sende ut signaler på det vi ønsker. 

Vi tenker stort sett hele tiden gjennom hele dagen. Til og med når vi sover jobber hjernen vår. I alle vurderinger, i svar vi skal gi, når vi leser, skriver, ser tv, kjører bil eller er på jobb så tenker vi. Det du tenker skaper du, så hvorfor ikke vær mer bevisst på hvordan vi lar tankegangen påvirke hverdagen vår? Hver gang vi skal fortelle om våre ønsker og drømmer for framtiden er det så mye lettere å fortelle hva vi ikke ønsker å ha, fremfor det vi vil ha. Det blir ofte så personlig, og vanskelig å ta innover seg.

"Jeg vil ikke være sur" - snues om til "jeg vil være glad". Målet er det samme, men veien dit er betydelig forskjellig fra hverandre. For så enkelt kan det gjøres å bli litt mer positiv til livet og alt i rundt. Jeg gleder meg til å fortsette i boka, og se hva endret tankegang kan gjøre med mitt liv og hos de rundt meg, for humør smitter, enten om det er godt eller dårlig. Kanskje har du vært bevisst din egen tankegang før du leste dette, eller kanskje du er en av de som lar hverdagene bare ture å gå, uten å stoppe opp å kjenne etter? Uansett vil jeg tro dere blir litt mer oppmerksomme på hvilke tanker du tillater deg å tenke iløpet av en dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag