03.07.2015

Siste barnehagedag

Jeg husker enda den vonde følelsen da jeg tenkte på barnehagestart da jeg gikk i min første permisjon. Det gikk faktisk så langt at det ødela mye av den siste tiden og jeg gruet meg skikkelig. Vi måtte søke plass allerede da hun var 8 måneder gammel og tanken på å sette henne fra meg hos ukjente gjorde vondt overalt. Leste daglig motstridende argumenter hvorfor barn hadde best av å være i barnehage, eller hvorfor barn hadde det best hjemme, det var et vanskelig valg.

Jeg følte jeg var en dårlig mamma som valgte barnehage, selv om de fleste velger nettopp dette. Sommeren kom, og i august ventet barnehagestart. Tuva var da 13 mnd gammel, hun snakket ikke og ikke kunne hun gå de første ukene. Hun kunne ikke ytre sin mening om den nye tilværelsen og jeg måtte bare stole på det jeg observerte og fikk beskjed om. Vi brukte godt tid på tilvenning, men enda etter at hun hadde blitt trygg var det vondt å sette henne fra seg. Spesielt de gangene hun gråt. Heldigvis hadde jeg såpass liten stilling på jobb den gangen at hun hadde korte dager og minst en-to fridager i uka. Jeg merket fort hvor godt Tuva fikk det av å være sammen med jevngamle barn. Hun utviklet fort et forståelig språk, hadde god spåkforståelse, hun fikk venner og lærte empati.

I dag, etter nesten 5 år i barnehagen pakker vi ned fra hyllen til Tuva for aller siste gang. Det jeg en gang grua meg så sinnsykt for å starte med, er nå så utrolig trist å avslutte. Det er rart å skal ta bort det som har vært så viktig for henne gjennom hele livet; tryggheten, rutinene og vennene. På sommerfesten sist uke hadde de øvd inn "Puppan te pappa" og BliMe dansen og tårene rant, for å si det mildt. Tanken på at de spres på ulike skoler etter så mange år er rar å ta innover seg.
Gruppa hennes har vært sammen for siste gang. 
Live har sin siste dag på småbarnsavdeling og fortsetter der Tuva har gått fra høsten av.
 

Det er vanskelig å sette ord på hvor takknemlig jeg er for alle som har passet på jentene mine i løpet deres tid i barnehagen. Jeg er så glad for at vi har vært rundt så kompetente, engasjerte og omsorgsfulle ansatte i vår tid i barnehagen. De har brukt timer på å trøste, glede, motivere, inspirere og gi læring til mine barn fra dag til dag og jeg vet jentene sitter igjen med mange gode minner. Det har vært flotte stunder, fine turer, gøyale opplevelser og lærerik moro. Bare å se iveren i øynene til jentene når de forteller om noe som har skjedd og hvor knyttet de har blitt til de voksne, enda de svarer "ingenting" når jeg spør hva de har gjort iløpet av dagen vet jeg de har lært og lekt masse.

Det er spesielt ei som har stått hjertet mitt nær. Hun har blitt godt kjent med Tuva, sett henne i lek og forstått når hun trenger en pause og alltid lagt tilrette. Hun forstod. Jeg hadde lyst til å skrive til henne å fortelle hvor godt jeg synes det har vært og hvor viktig og trygt det har vært for meg å vite at hun var der. Tuva kom meg i forkjøpet og skrev kort til henne med egne ord

Takk for at du har vært så snill med meg. Glad i dæ

Så en stor takk til alle dere som har vært med på å gjøre barnehagehverdagen så fin, også på de mindre gode dagene! Det blir trist å forlate dere


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag