02.04.2013

Påskeferien 2013

Borte bra, men hjemme best!
Synes det er utrolig godt å ha noen late dager på Hitra sammen med familien, men ubeskrivelig godt å komme hjem igjen også. 

Fredag før palmehelg tok jeg med meg jentene til utover sammen med min pappa for å besøke farmor og farfar. Da jeg var i permisjon med Tuva hadde vi flere turer dit, men med to barn kreves mer planlegging og vi har holdt oss for det meste hjemme. Kjenner derfor at det gjorde ekstra godt med en slik tur nå.
Mandag etter kom samboeren min og hentet Live før de kjørte videre til hans side av familien på Fosen. Tuva og jeg ble igjen noen dager.
 
Knarrlagsund
Pappa tok oss med på en liten båttur

 
Tulipaner hører påsken til

Mammakos før del 2 av påskeferien

Det å sette av tid til bare Tuva er så godt.
Det blir mye venting på henne stakkar, og siden Live var litt skeptisk til alle andre enn mammaen sin de første dagene så ble det mye bæring av henne. Kunne tegne og leke uten en "klengete" lillesøster på slep. Plutselig hadde jeg flere dager der all min oppmerksomhet kunne gå til Tuva og jeg var friere til å gjøre ting hun ville. Det ble noen turer på Knarren for å kjøpe soft is, og hun fikk være med sin morfar på mange utflukter.

Onsdag satte vi kursen hjemover for noen timer, før vi skulle på farten igjen dagen etter.
Torsdag kom og Tuva skulle være sammen med pappan sin resten av påska.
Det er sårt å ikke ha henne rundt meg hele tiden. Spesielt i høytiden, men fokuset er på Tuva og at hun skal ha det bra - og det har hun sammen med pappan sin også. Det er viktig for de to å knytte bånd og være mye sammen. Man må legge egne behov til side og prøve å se det positive i det.

Nå hadde jeg flere dager der jeg kunne gi min oppmerksomhet til Live igjen.
Leke på gulvet og trille turer uten å aktivisere treåringen. 
Det blir mer avslapping med bare Live hjemme. Hun er flink til å aktivisere seg selv og krever ikke all verden av mamman sin, dessuten var det så mange andre der som ville bli mer kjent med henne så vi foreldrene fikk litt tid til å lade batteriene.
 
Live har blitt så tøff den siste tiden og står selv i små perioder.
Ser hun reiser seg opp, finner balansen og tester sin egen balanse. Det er nok ikke lenge til hun er på beina for å gå...

Og med et nydelig vær på Fosen ble påskeferien super!

Gleden med å komme hjem ble nesten overvunnet av det store kaoset når hele familien ble samlet igjen i går. Nå måtte vi plutselig rydde selv og lage vår egen mat, i tillegg aktivisere to små jenter som forlengst var ute av feriemodus. Stua ble bombet av leker og aktiviteter på null komma niks, men jeg befinner meg fortsatt i feriemodus og får bare bane veg gjennom bamser, duplo og tegnesaker til ånden kommer over meg.

Håper dere har hatt en fin påske!
Jeg har startet bakingen til navnefesten på lørdag og gleder meg til å vise mer :)
post signature

1 kommentar:

  1. Så koselige bilder!

    Ser ut som at dere har hatt en knallfin påske:)
    -Klem Stine-

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag