11.07.2012

Manuellterapi og kolikk

Etter gode tips fra dere i innlegget om Live 1 mnd, ringte jeg ned til Trondheim Fysikalske på mandag og fikk time hos manuellterapeut allerede dagen etter.
(Behandler muskel og skjelettplager) 
I går møtte vi opp kl 08 og etter litt observasjoner og klemming på den lille kroppen ble det sagt at Live har noen knuter i nakken, og legger seg ofte mot høyre side, da hun hadde noen avflatninger på den siden av hodet.. Siden manuellterapeuten skulle gå ut i ferie fikk vi ny time først i august.
Frokost med kjæresten i byen etter behandlingen

Når vi først var en tur i byen ble det både shopping og lunch med gode venner. Så utrolig godt å komme seg ut av huset og nærmiljøet, at vi var ikke hjemme før kl 17.
Live hadde sovet gjennom hele byturen (bare våknet for mat) men nå ble hun urolig.
Sov lett og våknet av småting. Og en ny runde med gråt.
Ble sagt at de kan være urolige etter behandlingen, men jeg merket ingen forskjell - det var det samme som de andre kveldene.
Byssing, kosing og mating før vi tok kveld - heldigvis sover hun godt på natten
Kos nedover neserota er medisin mot gråt og uro

Og i dag sov vi til kl 11, Live har vært urolig og akkurat sovnet på sofaen igjen.
Håper virkelig på bedring snart for hennes del. 
Frem til august blir det kamilleolje som massasje, ammete og fennikelte

Andre tips mot kolikk?
(må vell bare innse at det er det hun har, selv om hun ikke gråter konstant i 3 timer)

Minner om:
Når skrikingen og uroen står på som verst, blir ofte bloggingen utsatt. Men prøver å være flink til å oppdatere på  Facebooksidene til bloggen, og bilder fra dagen blir lagt ut på Instagram
Du finner oss under "stinelervik"

14 kommentarer:

 1. Med storebror brukte jeg ammete den rosa boksen morgen og kveld, og det hjelp mye også mye magemassasje.

  Med Lillesøster så var det mye raping, ammete morgen og kveld, magemassasje og varme bad om kvelden :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips :)
   Starter med ammetebehandlingen i morgen :) Håper også det gir resultater fort!

   Slett
 2. Ntåh stakkar litlå. Så søt hun er !! <3 Håper det snart går over <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke noe godt å ha det sånn! Skal oppdatere dere hvordan det går etterhvert!

   Slett
 3. Har desverre ingen god oppskrift på hvordan bli kvitt magevondt.
  Hadde ei urolig frøken selv som spiste HELE tiden og hadde mye problemer med luft i magen. Vi prøvde oss hos manuellterapeut da hun var 4 uker gammel, han fant ikke noe "galt", men kom med mange god tips:)
  Ellers så var fenikkelte løsningen for oss! Merket ingenting når jeg drakk den selv, men gav 5 ml 3-4 ganger daglig (i sprøyte) til frøkna og hun ble såå mye bedre etter et par dager (gis forebyggende).
  Håper det ordner seg for dere:)

  Ønsker deg en finfin sommer!

  SvarSlett
 4. Hei! Jeg har en liten jente på to mnd med kolikk samt at førstemann også hadde det. Hvis de er helt utrøstelig (noe de er når de har kolikk dessverre) så er sukkervann fantastisk og helt ufarlig å bruke. Oppskrift: 1dl kokt vann, 1 spiseskje sukker, gi med sprøyte når hun gråter (skal ikke brukes forebyggende).
  Ellers er kolikk grepet en redning her hos oss, da kan hun finne på å sovne. Til slutt baby sleep app på Ipad og/eller Iphone, det er helt utrolig! Lyden av vaskemaskin og andre ulyder har en magisk virkning på min kolikk spurv :)
  Ellers er det bare å komme seg igjennom det. Heldigvis høres det ut som at hun ikke har den verste sorten av hyle byger, de kan jo finne på å hyle 7-8timer i strekk om de er virkelig plaget. Men uansett,vondt er det for mamma hjertet.. Lykke til :)

  SvarSlett
 5. Det var da kjedelige greier at dere må vente så lenge på å få begynt behandlingene :/
  Håper det går over av seg selv,stakkars lille vakre tulla...

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Uff, dumt at hun har fått kolikk:( er veldig slitsomt og frustrerende, men går heldigvis over.
  Vi kjøpte en slags vuggestol som vugget av seg selv og spilte musikk. Den kunne virkelig utføre magi!:) har hørt de som vibrerer også funker bra;)

  Masse lykke til!

  SvarSlett
 8. Så nydelig hun er :D

  Har ikke så mange tips mot kollikk, men vet noen bruker minifom. Det skal visstnok være helt ufarlig å prøve. Vi kjøpte en flaske så vi ahr i tilfellet, men har ikke tatt den i bruk enda. Er ikke helt begeistret for å stappe i bebis noe han ikke trenger, men må man, så må man. Ellers er varme bad beroligende, og massasje som du sier :)

  SvarSlett
 9. Huff huff.... Kan ikke annet enn å ønske god bedring og lykke til.
  D går seg sikkert til etterhvert.
  :) Susanne

  SvarSlett
 10. Osteopat uten tvil!!!!!!! Det har vært vidundermiddel, og jeg er helt overbevist!

  SvarSlett
 11. Du må virkelig ikke lide deg gjennom dette, gå til kiropraktor. Var hos manuellterapeut hos trondheim fysikalske jeg også, men hun kunne ikke gjøre noe med magen til litjen...
  Så dro jeg til kiropraktor så altfor seint (fikk tips fra ei som også hadde kolikk-barn), det var magisk! Hjalp virkelig. Jeg hadde ellers prøvd følgende; sukkervann, minifom, kamillete, kolikkgrep etc. ALT! Neste gang, om det blir en ny kolikk-baby drar jeg rett til kiropraktor. Alle jeg har snakket med, har bare positiv erfaring.
  Håper det ordner seg fort for lillejenta !! :)

  SvarSlett
 12. Jeg trodde datteren min også hadde kolokk, men dette er et begrep helsestasjonen her har gått bort i fra. For hva ER egentlig kolikk? Ingen vet helt HVA det er eller HVA det kommer av, det har bare blitt et samlebegrep når barn skriker mer enn vanlig. Datteren min skrek og skrek og vi så hun hadde magevondt. Helsesøster tipset om kiropraktor og vi fikk time dagen etter. Kiropraktor fant låsninger i ryggen hennes - disse låsningene påvirker nervesystemet som gjør at tarmene utvikles saktere (rart hvordan ALT i kroppen henger sammen). Jeg merket bedring allerede etter første timen, og vi var tilbake uken etter for oppfølging. Da var låsningen betydelig mindre og etter en ny oppknekking var hun så god som ny! Fortsatt sliter hun med litt magevondt, men på langt nær så ille det var før. Og det er jo vanlig at disse små skriker, det tar jo flere mnd før tarmsystemet er ferdig utviklet. Merker også fort om hun reagerer på noe jeg spiser. Ellers bruker vi minifom. Hun er 7 uker gammel, og vi har brukt dette i en mnd ca. Lykke til :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag