09.10.2017

I nuet

Noe som har blitt svært viktig for meg gjennom de siste månendene hvor jeg har praktiskert mental trening har vært tilstedeværelse og det å leve i nuet. 
Det er noe jeg i mange år har prøvd å bli flinkere til, men det har liksom bare blitt med tanken.
En lei tendens til å alltid glede meg til noe som skal skje frem i tid, og når den tiden kommer, er det noe annet jeg ser fram til. 

Helt til nå.
Hva som har skjedd er jeg ikke helt sikker på, men jeg det handler i stor grad om bevisstgjøring.
Vi mennesker er vanedyr, så for å minne oss på at vi skal endre oss trenger vi påminnelser. 
For min del kan det være å sette søppelbøtta et annet sted, bytte bakgrunn på mobiltelefonen, eller sette klokken på den andre armen. Små handlinger som går på autopilot, og som vekker meg opp når jeg skal f.eks kaste noe og søppelbøtten er "borte" eller sjekke klokka, for så å finne ut at den er på den andre armen. Påminnelser som får meg til å stoppe opp


Jeg føler at jeg har en større tilstedeværelse enn tidligere. Jeg tar meg tid til å se på barnas tegninger, vi bruker lengre tid til og fra barnehagen, vi studerer og opplever mer av verden sammen. Selvfølgelig er det dager med stress og dårlig tid, men da er jeg mer bevisst der også, og kan lettere roe ned når alle andre brikker har falt på plass. 

Jeg har de siste ukene lest bøker av Eirik Bertrand Larssen, og i den ene boken nevner han Arne Næss senior som sa under et TV-intervju at han alltid prøver å se hvor mye kos han kunne få ut av èn rute melkesjokolade. 
- Det var et fint eksempel på mental trening i praksis. Spesielt siden jeg er en av de som kan sluke en 200g plate uten å ha evnen til å bli kvalm (derfor kjøper jeg det så og si aldri) 

Tenk om vi hadde gjort mer av dette på andre områder i hverdagen også. Hvor mye smak og nytelse får du ut av en gaffel av middagen, hvor mye kos kan du få ut av en klem fra barna, hvor mye kjærlighet kan du få ut av et kyss fra kjæresten? Jeg kan love deg at nysgjerrigheten, gleden og nytelsen er en helt annen enn om du bare jafser i deg alt så fort du kan. 

Alt for mange går rundt å tenker på ting som skal skje. Faktum er at mye av det du tenker skal skje, - ikke skjer, og vi burde bruke mer av den dyrebare tiden vi har,  på å være her vi er. Akkurat nå!. 
Er det ikke fint å tenke at du er akkurat der du skal være. 
Er du ikke fornøyd og kan endre noe for å få det bedre - gjør det! Kan du ikke endre på noe, godta det og ikke bruk krefter på noe du ikke kan gjøre noe med.

Ha en fin dag, og takk for at du tittet innom bloggen min i dag 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag