20.08.2017

Matmuffins
- til lunch eller i matpakken


Når høsten nærmer seg kjenner jeg en enorm trang til å ha ting i orden rundt meg igjen. Jeg får ryddet i skuffer og skap og kvittet meg med ting som lagres både her og der gjennom et langt år. 
Hvorfor det er akkurat slik på høsten, vet jeg ikke, for jeg har alltid trodd at jeg er veldig vår og sommermenneske, men har blitt mer bevist om at det er på høsten kroppen er mest i balanse.

Merker det spesielt på inspirasjonen jeg får med å prøve ut nye oppskrifter på sunn og næringsrik mat. I dag ble gårsdagens tacorester til saftige tacomuffins som jentene fikk til frokost. Resten legger vi i fryseren og tar opp til skolemat, turmat eller som ekstra kos en kveld når kveldene blir mørkere og kaldere. Jeg la de ut på min snapchatkonto og mange spurte etter oppskrift, så her kommer den 


Du trenger:
♡ 5 dl hvetemel ♡ 2 ts bakepulver ♡ salt ♡ paprikakrydder
♡ 2 dl melk ♡ 2 egg ♡ 100g smeltet smør ♡ ønsket fyll av kjøtt/grønnsaker ♡ revet ost

Start med å bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett smeltet smør, melk og egg og rør godt sammen. 
Bland i ønsket fyll og litt revet ost i røren, før du fordeler i muffinsformer.
Stekes i 15-20 minutter midt i ovn på 200 grader

Andre tips:
♡ Jeg valgte å bruke kun 2 dl hvetemel, og resten siktet rug, og tigernøttmel samt en liten teskje fiberhusk for et litt sunnere alternativ.
♡ Du kan bruke hva som helst som fyll i matmuffinsene og på den måten en genial måte å bruke opp rester i kjøleskapet fremfor å kaste det. Vi brukte blant annet tacokjøttdeig, revet ost, mais og litt tacosaus i røren denne gang.
♡ Muffinsene kan fint fryses

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag