24.08.2016

Lammeburger med oreganobakte poteter


Dette er en oppskrift som var med i en av ukene vi hadde Adams matkasse og ble raskt en favoritt.
Høsten og vinteren er tid for lammekjøtt, men på vårt matbord er vi ikke så veldig kreative når det gjelder lam; fårikål eller pinnekjøtt. Derfor ble denne smakfulle retten godt mottatt.

Du trenger:
♡500g Krydret lammedeig ♡1 dl melk ♡ 1 egg ♡ 1/3 havregryn
♡ Nypotet ♡ 4 stk Bifftomat ♡ 1 Rødløk ♡ 3dl Yoghurt ♡ 1 Agurk ♡ 2 fedd hvitløk ♡Sitronsaft
♡ Salt og pepper

Varm opp ovnen til 225 grader.
Del poteten i båter og legg i en ildfastform. Ha over litt god olivenolje, salt og ca 2ts tørket oregano. Bak i ovnen i 30-45 minutter.

Bland sammen ca 500 g lammedeig med egg, melk og havregryn, salt og pepper eller krydder etter ønske. Form til ca 6 store kjøttboller. Stekes på stekepannen over middels til høy varme med litt smør. Trykk de flate og stek ca 2 minutter på hver side. Legg de deretter i en ildfast form og stek i ovnen i ca 6 min til de er gjennomstekte

Lag en lett tzatziki: Riv agurken grovt på et rivjern. Legg de så i et kaffefilter eller på et tørkepapir. Strø over salt og la mest mulig av vannet trekkes ut (ca 15 min)
Bland sammen yoghurt, revet agurk, knust eller presset hvitløk, salt, pepper og en dæsj sitronsaft.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag