03.05.2016

Hvor slank blir du på 9 dager?
- Et svar til VG


I dagens utgave av VG har de testet C9 "dietten" fra Forever.
Bare det at de begynner å kalle det en diett viser hvor lite research de har gjort. C9 er en kickstart, ikke en quickfix.

Som de skriver har C9 vært på markedet i ett år i Norge, og salget har rett og slett skutt i været! Vi har ikke vært ute med noe som helst markedsføring, og det eneste måten dette har spredd seg er at folk har brukt produktene, vist frem bilder og anbefalt det videre. 

(for hvem, hvorfor og hva det er)

Slik er konseptet:
  • 9 dagers kickstart ( ikke diett som VG skriver)
  • 2 første dagene er faste: med 1 shake + kosttilskuddene
  • Du bør være fysisk aktiv. hvor hardt du trener kommer an på formen din
  • Du skal innta kosttilskuddene og følge anbefalt matplan vedlagt i boksen
  • Friliste over frukt og grønt som kan spises utenom måltidene


VG har fått sykepleierstudenten Henriette Korbi (23) til å teste C9.  "Jeg har gått ned X kg på ni dager, og det er sånn det føles på kroppen også. Klærne sitter litt løsere. Men jeg ser ikke spesielt stor forskjell på før- og etterbildene" En uke etter avsluttet "kur" gikk hun opp en kg igjen.

Jeg har hentet noen utdrag fra VGs artikkel og kommentert noen av påstandene som står i kursiv under.

Ekspertene VG har snakket med mener at man går ned i vekt fordi man taper væske og går på et kaloriunderskudd. At man taper vann som er bundet i muskulaturen slik at man mister noen cm, men disse vil komme igjen så raskt du spiser normalt igjen, sier ernæringsbiolog Lise Von Krogh.

 - Mitt første spørsmål: Hva er å spise normalt? Det normale man hadde fra før er kanskje det som har ført til at man ønsker å ta av disse kiloene. Da er ikke det å gå tilbake til "normalt" kosthold lurt i det hele tatt. Er det norsk bondekost med brødmat til frokost, lunch, en skive før middag, og til kvelds normalt?  C9 er første trinn i et tre-stegs program til en sunnere livsstilsendring og skal ikke taes som en kur. Dette er en kick START, ikke quick fix!

Resterende syv dager skal man innta i underkant av 1000 kcal om dagen. 
"1000 kalorier er veldig lite, og kan over lengre tid føre til mangelsykdommer" presiserer Lise.
Hvis du taper for mye muskelmasse, kan det senke forbrenningen din såpass mye at du til og med kan legge på det lettere i ettertid?

- Det er derfor C9 varer kun i 9 dager slik at man ikke mister hverken muskelmasse eller står i fare for mangelsykdommer. Det å faste av og til har derimot vist seg å være sunt for kroppen og brukes av en rekke religioner for å fremme helse. I tillegg til shake følger det også med en friliste over frukt og grønt man kan spise av hvis man føler seg sulten. 

Gjennom å bruke måltidserstatning Forever Ultra forsikrer du deg om at du får i deg alle mineraler, vitaminer og øvrig kroppen trenger til vært måltid, samtidig som antallet kalorier begrenses, sier Magdalena Pires-Nielsen i Forever Living, og fortsetter:


– Våre produkter er ment for å opprettholde god helse, ikke for å kurere noen sykdommer.


"Therese Fostervold Mathisen, ernæringsfysiolog og PhD-stipendiat ved Norges idrettshøgskole, synes også det hele er betenkelig.
– Jeg synes det er vondt og sørgelig at folk velger det de tror er raske løsninger. Likevel forstår jeg det. Folk er utålmodige, og vil se resultater med en gang. Hele utfordringen ligger i å få forståelse for at for å få resultater, må man ta det med ro. All dokumentasjon viser at kurer som dette gir deg en hyppig vektøkning med en gang den avsluttes, sier Mathisen."

- Hvis noen har trodd at dette er en rask løsning har de nok misforstått konseptet. Kan ikke få presisert nok at dette er en start for gode vaner. Man skal ikke tilbake til det gamle spisemøsteret, for da vil vektøkningen komme tilbake.Det finnes et hav av anbefalinger og måter for å gå ned i vekt på, der mange av de er svært effektive. Folk er forskjellige og har ulike ønsker om hvordan de skal gå ned i vekt eller starte en sunnere livsstil. Jeg sier ikke at C9 er for alle, men mange har veldig god effekt av å følge et program som dette for å få mer kunnskap, en kickstart på veien og masse motivasjon når man ser resultatene kommer fort. 
Det at periodisk faste tapper kroppen for vitaminer, mineraler og muskelmasse er avkreftet gang på gang.  C9 kan være sparket man trenger for å få gjort de endringene som må gjøres for å få et varig resultat uansett hva som er målet: spise sunnerne, trene mer, drikke mer vann, kutte røyk - det er ikke en slankekur, men vektnedgang KAN være en hyggelig bieffekt

Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket og overlege, mener at C9 og produktene i seg selv har liten eller ingen reel effekt. " Det virker som om produsentene av C9 ønsker å få det til at kombinasjone av disse produktene i seg selv har en slags vitenskapelig effekt. Det har det ikke"

- Hva han mener og tenkker om : "det virker som produsenten" , er det lite vi kan gjøre noe med, dessverre. Det er hans tanker -vi har ikke sagt noe om dokumentert, eller vitenskapelig effekt. Som nevnt over har salget av C9 eksplodert kun fordi vi har fornøyde kunder verden over som anbefaler dette til sine venner som kanskje sliter med de samme problemene. Vitenskapelig bevist eller ikke: her er mitt resultat etter 9 dager, og dette er bare det kroppslige - dere aner ikke hva det har gjort med psyken og selvfølelsen: Jeg trenger ikke et papir der det står hvilke effekter det kan gi, jeg må se det på kroppen og det har jeg jaggu gjort!

Videre skriver de at dette ikke er en kur legevitenskapen ville anbefalt det å gå på. Hvis man er syk, for eksempel med hjerte- og karsykdommer kan det være en belastning.

- Og der er vi helt enige! Går man på medisiner eller sliter med helsa så skal man selvfølgelig gå til lege. Jeg ville aldri anbefalt C9 annet enn til friske, sunne personer som ikke går på legemedisin

Vurdering av Aloe Vera:
De to første dagene skal du drikke 140 ml står det på Vg, men det stemmer ikke. Inntaket er 30 ml x 4, noe som tilsvarer 120 ml.
Ekspertenes vurdering: Det er gjort mange vitenskapelige studier på Aloe Vera, men mange av dem kjennetegnes ved lavt antall pasienter og lav kvalitet. Derfor er det usikkert når det gjelder de fleste av de påsatte virkningene. Ingen slankende effekt. Det er rapportert alvorlige bivirkninger i form av leverbetennelse og forstyrrelser av saltbalansen i blodet ved inntak av Aloe Vera. Kan ikke på noen måte erstatte medisinsk behandling av hjertesykdom, høyt kolesterol eller diabetes.

- Det finnes 400 ulike arter av Aloe Vera, og Forever bruker den mest kraftfulle: Aloe Barbadensis Miller. Å bruke generel forskning på Aloe Vera blir dessverre misvisende fra disse ekspertene synes jeg og tyder på dårlig research. Er du interessert i Aloe Vera så les Audun Myskjas bok om Naturens skattekammer - aloe vera.  Bivirkninger kan forekomme, men er veldig sjeldent ved Aloe Vera. 1: 100 000. Og som de sier, aloe vera kan på ingen måte erstatte medisinsk behandling av hjertesykdom, høyt kolesterol eller diabetes. Det er det nok ingen av Forevers forhandlere som heller har påstått.
Gulost 'ekke gulost, som reklamen sier - og aloe vera 'ekke aloe vera.
Vg skriver også at de kjøpte 2 pakker fra to ulike e-postadresser da de registrerte seg for å handle produktene. De fikk også opp to forskjellige priser
- Da kan jeg fortelle at vi hadde en prisøkning fra 1.mars som er den første på 10 år. Det skyldes prishoppet

Her kommer utdrag fra Henriette Korbis dagbok fra C9
Dag 1: I dag er jeg veldig motivert for å starte på denne dietten. Påskens godsaker har lagt seg synlig på kroppen, og jeg føler meg tung. Jeg er spent på de første to dagene, hvor jeg ikke skal spise mer enn 500 kcal, men jeg er motivert for at det skal gå greit.
Etter første smak på produktene synes jeg at der overkommelig. Shaken smaker godt og alovera gelen var ikke så ille som jeg hadde fryktet.
Dag 3: Synes dette går veldig fint frem til nå. De to første dagene var litt slitsomme, men med en liten dose selvdisiplin så er det ikke noe problem. Jeg opplever litt søtsug på kvelden, men det går greit siden jeg kan spise frukt. Hodepinen er også til stede, men ikke like vond som de to første dagene.
Dag 6: Har hatt masse energi de siste dagene, og overskudd til trening og aktivitet. Føler meg mer fresh enn på lenge, og buksa sitter litt løsere. Jeg føler meg ikke sulten, og søtsuget og hodepinen har gått over.
Dag 9: Siste dag. Føles godt å ha holdt seg til programmet i hele ni dager. Jeg føler meg bra og har fortsatt masse energi. Jeg føler også at huden min har blitt mye friskere og sunnere. I morgen skal jeg feire med en god hamburger til middag, og det ser jeg frem til.


VG skriver tilslutt at de ikke har funnet noen som er fornøyd med C9 uten at de er forhandlere selv - der har de gjort en dårlig jobb! Jeg har et titalls fornøyde kunder som ikke selv selger produktet. Og med tanke på at det er 10 millioner forhandlere verden over, så bør det finnes minst like mange fornøyde kunder av dette produktet.

Det er helt greit at folk er skeptiske. Det er lov, og C9 er ikke for alle.
Derfor har Forever en 90 dagers fornøydhetsgaranti som betyr at du kan returnere produktet tilbake innen 90 dager, delvis brukt eller oppbrukte og få alle pengene tilbake. 9 dager er kort tid til å endre vanene, og det er derfor det er laget som første trinn i et tre-trinnsprogram som tilsammen varer i 99 dager (C9-F5 i tre nivåer) Man kan derfor ikke forvente store endringene om man går tilbake i samme baner etter endt C9 program - man skal fortsette de gode vanene. Noen foretrekker å fullføre hele FIT programmet for å få mer kunnskap og få det inn i de daglige rutinene, andre velger lavkalori kost, noen vil ha lavkarbo, noen foretrekker 5:2 - så finn din måte for å fortsette de gode vanene.  Mange får gode resultater etter 9 dager som virkelig motiverer til å fortsette.

Vgs tips:
■ Det er de gode, gamle virkemidlene som oppfattes som slitsomme – som virker. I starten er det tidkrevende, men etter hvert vil nye vaner innarbeides og gjøre at dette går lettere å gjennomføre. Det handler om planlegging og endring av kostholdet, i tillegg til økt aktivitet og trening.
■ Du bør trene. Det er da gjerne kondisjonstrening som gjelder – som sykling, løping og skigåing. Men også styrketrening er viktig. Siden du hele tiden presser kroppen ned i vekt, bør du også gi den et signal om å beholde muskulaturen – slik at du både beholder muskler og opprettholder en høyere hvileforbrenning.
■ Du må ligge på et kaloriunderskudd, men ikke glem proteinene og grønnsakene! Du bør spise fire måltider om dagen. De bør inndeles i tre soner på tallerkenen. En skal være gode karbohydrater som for eksempel pasta eller ris av fullkorn. En skal være proteiner med minst mulig fabrikkerte innslag (ikke pølser og medisterkaker), men filetstykker, koteletter og lignende. Den siste sonen, som er kalorifattig men og viktig for metthetsfølelsen, er grønnsakene og salaten. Mange feiler ved at de er sulten etter et måltid. Proteiner og grønnsaker gjør deg mett!
■ Unngå dietter. De fleste som går på slike raske løsninger, går kjapt opp i vekt igjen. Jo mer ekstrem dietten er, jo større er også risikoen for at du kan utvikle et unormalt forhold til mat.
■ Sett deg mål, og belønn deg selv når du har nådd dem.

Hadde VG lest seg opp på hele vårt FIT program hadde de sett at vi er helt enige!
Hvis man går igjennom alle nivåer på F15 etter C9 har man et komplett trenings og kostholdsprogram på hele 99 dager!  Da snakker vi om vaner som får solid grobunn og som gjør god nytte av seg. FIT handler om å få inn de gode rutinene for å få et varig resultat.

Har du spørsmål til Forever, produktene eller FIT serien så svarer jeg gjerne på det du måtte lure på.

Vil helt til slutt legge til at Forever har eksistert siden 1978, og vært i positiv vekst fra dag 1! 
Vi har vært i Norge i 18 år, og hadde nok ikke overlevd så lenge, og vokst så raskt om produktene våre bare var "tull" 
Vi tilbyr pengene tilbake på ALLE våre produkter om kunden ikke er fornøyd innen 3 mnd, delvis brukt eller helt oppbrukt- hvilke andre selskaper gjør det?

1 kommentar:

  1. June seljestad3/6/16 00:33

    Kjenne jeg blir smålig frustrert over vg, dem burde lese seg mye mer opp på da dem skal skrive om. Kjempebra du tar dette opp Stine:D

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag