19.04.2016

Gresskarsuppe med sprø chorizo

Jeg har alltid likt supper både som forrett, middag og kveldsmat, men det var først etter jeg begynte å eksperimentere selv at jeg virkelig fikk opp øynene for alle de gode smakene og sammensetningene man kan lage. Jeg er vokst opp på både farmors kjøttsuppe, mormors blomkålsuppe og mammas grønnsakssuppe, og husker jeg lagde meg løksuppe til kvelds da jeg bodde hjemme. Nå de siste årene har også hjemmelaget tomatsuppe blitt storsuksess, og denne gangen måtte vi prøve noe nytt: gresskarsuppe.

Oppskriften fant jeg på bloggen til Helene Ragnhild og synes den så utrolig god ut. Med sprøstekt chorizo på toppen ble det en utrolig god og spennende smak på middagen denne dagen
Du trenger:

♡ 1 Butternut squash gresskar ♡ 3 gulrøtter ♡2 fedd hvitløk ♡ 2 løk ♡5 dl kraft ♡ En boks kokosmelk ♡Gurkemeie ♡ Kokosolje ♡Salt ♡Paprika, karri eller chilikrydder ♡ Chorizo som garnityr


Skrell alle grønnsakene og hakk de opp i ca like store biter.
Legg de over på et bakebrett eller en ildfastform og hell olje og krydder over. Bak deretter grønnsakene i ovnen på 160 grader i ca 1 time - til de er møre.
Varm opp kraften. Jeg har som regel ferdig kraft i fryseren som jeg har laget etter middager med stek, eller koteletter som er kokt på bein sammen med grønnsaker. Har du ikke ferdig kraft kan du bruke vann og buljong, men du får ikke helt den samme kraftfulle, næringsrike smaken
Bland deretter kraft, grønnsaker og kokosmelk i en stor kaserolle eller blender om du har en som tåler varme (ofte egen funksjon for suppe)  Miks alt med stavmikser til en klumpfri suppe, og smak til med krydder. Del opp chorizo i biter og sprøstek i stekepannen.
Server og nyt et godt suppe måltid full av viktige og gode næringsstoffer for kroppen din




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag