18.10.2015

Vegetar thaiwok med peanøttsaus

Mange har gått i bresjen på å innføre kjøttfri mandag. Rema 1000, Bama og Fremtiden i våre hender er alle aktører som har satt ekstra fokus på dette. I følge en artikkel fra NOAH fra 2010 har afrikanske og asiatiske land et gjennomsnittlig årsforbruk på under 10 kg kjøtt per person, og på verdensbasis er forbruket ca 30 kg pr.pers. En gjennomsnittlig nordmann spiser hele 75 kg kjøtt i året.
Det er mange fordeler med å redusere inntaket litt:
- Det reduserer klimagassutslipp. 15% av de globale klimagassutslippene kommer fra husdyrhold.
- Det frigjør jordbruksareal vi trenger for å fø en økende befolkning
- Det hindrer avskoging og beskytter ville dyr og planter
- Gir mindre lidelse hos dyrene, og frigjør penger til økologisk og dyrevennlig mat.

Jeg kommer overhodet ikke til å bli vegetarianer, men å redusere forbruket bittelitt, kanskje en dag i uken vil gjøre en forskjell og noe jeg er villig til å ofre. Dessuten er det mye mat som smaker utrolig godt uten å inneholde kjøtt, bruker du i tilleg gode fettkilder så får du varig energi og holder deg mett lenge. Her er oppskrift på en vegetarwok med en fantastisk peanøttsaus

Peanøttsaus
♡ 2 fedd hvitløk ♡ 1 ss cocosa pure (brun) ♡ 2 ss red curry paste 
♡ 1 boks kokosmelk ♡ 2ts soyasaus ♡ 2 ss peanøttsmør

Fres finhakket hvitløk i cocosa. Tilsett deretter resten av ingrediensene og rør til en fin jevn saus. Sett den til sides mens du kutter opp grønnsaker i passende biter. Her kan du bruke det du har i kjøleskapet, og dette er det jeg hadde:

Grønnsaker
♡ 1/2 Squash ♡ 1/2 rød paprika ♡ 1 gulrot ♡ Noen topper brokkoli ♡ En boks minimais
♡ Noen strimler hodekål ♡ Vårløk ♡ Sukkererter ♡ Grønnkål ♡Peanøtter ♡Himalayasalt

Wok grønnsakene, men la de beholde litt av sin crunch. Vend inn litt peanøttsaus og strø peanøtter over. Server og nyt! 

post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag