14.09.2015

Sjokoladegranola

Her kommer oppskrift på nydelig crunchy granola med et hint av sjokolade. Oppskriften fant jeg hos inspirerende Thea som skriver bloggen NaturligSunn og måtte bare dele den med dere.
Har du ikke hørt om granola før kan jeg fortelle at det er musli som er stekt i ovnen på svak varme og som regel bestående av ulike typer frø og nøtter. Denne er helt fri for sukker og annen skummel tilsettning, er glutenfri og full av viktige næringsstoffer kroppen trenger. 
Dette er en stor oppskrift, så ha den i en lufttett boks på kjøkkenbenken eller hell over i mindre glass og gi bort til gode venner. Granola kan brukes til desserter, i yoghurt eller melk, som frokostblanding eller snacks.  Man kan selvfølgelig justere oppskriften etter hva man liker eller har for hånd.

♡ 200 g havregryn
♡ 100 g solsikkefrø
♡ 75 g sesamfrø
♡ 75 g knuste linfrø
♡ 50 g chiafrø
♡ 65 g gresskarkjerner
♡ 85 g kokosmasse
♡ 1 dl bokhvete (spiret eller flak)
♡  3 ss steviosa
♡ 180 g valnøtter
♡ 130 g mandler
♡ 1ts himalayasalt
♡ 2 ts kardemomme
♡ 1ts vaniljepulver
♡ 6 ss råkakao pulver
♡ 50 g kakaonibs
♡ 90 g cocosa 
♡ 2,5 dl lunket vann

Hakk opp nøtter, bland alt det tørre, smelt kokosa og tilsett vann. La alt svelle ca 10 minutter før du heller massen på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 150 grader i 50-60 minutter. Rør om hvert 10.minutt.



post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag