02.09.2015

Cocosa mot hodelus

Du vet du kan bruke Cocosa kokosolje mot hodelus, sant?
Legemidler mot hodelus trenger ikke å være like effektivt som før fordi lusa har utviklet resistens. Kokosfett er en naturlig og effektiv måte å bli kvitt de små skapningene som får det til å klø over hele kroppen bare jeg skriver om det. Du trenger

♡ Cocosa extra virgin (den grønne) ♡ Eplesidereddik ♡ kam/ luskam

♡Skyll håret i eddik. La det tørke inn uten å vaske det. Eddiken løser nemlig opp "limet" som fester eggene til håret.
♡ Hell på flytende kokosolje i håret når eddiken har tørket. Gni det godt inn i håret slik at alt er dekt.
♡ Ta på dusjhette eller en pose og la det være på resten av dagen, eller over natten. Kokosoljen bruker noen timer på å kverke lusa.
♡ Gre håret grundig for å få ut så mange egg og lus som mulig.
♡ Vask håret med shampo på vanlig måte (ha i shampo før du har i vann - da er det enklere å vaske ut oljen)

Og verdens beste bivirkning: cocosa pleier både hår og hodebunn; fukter håret, gir mer glans og behandler tørr hodebunn. 

I en klinisk studie publisert i European Journal of Pediatrics i 2010* sammenlignet forskerne effekten av en lotion basert på luse-legemiddelet Permitrin og en spray av kokosnøtt- og anisolje.
Konklusjonen var at den alternative kokosnøttolje-sprayen var betydelig mer effektiv i å kurere luseproblemer enn legemiddelet. Forskerne forklarer effekten av kokosnøttolje ved at oljen legger seg som en tynn film rundt lusa og eggene, og rett og slett kveler disse ved å forhindre respirasjon.

*Burgess IF, Brunton ER, Burgess NA. “Clinical trial showing superiority of a coconut and anise spray over permethrin 0.43% lotion for head louse infestation” European Journal Pediatrics. 2010 Jan;169(1):55-62

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag