27.08.2015

Farmors brokkolisalat

I sommer fikk jeg servert en utrolig god brokkolisalat hos farmor og farfar. Jeg fikk oppskriften tilsendt og har lyst til å dele den med dere. Den er lett å lage, veldig god i dagene etterpå når smakene får satt seg litt. Fin til frokost, som tilbehør til kjøtt, fugl og fisk eller i matboksen til lunch. Den er også god som pålegg på brødskive. Hurra for sunne, smakfulle retter som både barn og voksne liker.

♡ 1 brokkoli ♡ Ca 200g bacon ♡ 1 rødløk ♡ 2 dl røde druer ♡ 3-4 ss solsikkekjerner 
♡1,5 dl Creme fraiche ♡ 0,5 dl majones ♡ 1 ss sukker ♡ 2 ss rødvinseddik

Del bacon i små biter og sprøstek på pannen. Lag små buketter av brokkolien. Jeg lagde de kjempesmå biter, og finhakken den øverste delen av brokkolistilken og blandet i også. Del druene i to.
Bland sammen sausen av creme fraiche, majones, rødvinseddik og sukker (her valgte jeg sukrin)
Miks alt sammen og la det trekke i minst 3 timer i kjøleskap

Forslag til annet fyll i salaten kan være rosiner, tranebær, pinnjekjerner, blomkål, selleri, epler, champinjong eller skinke. Sett sammen din favoritt, og nyt



post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag