16.08.2015

Den oransje sekken

Den oransje sekken som har hengt i gangen i så mange måneder skal fra i morgen bæres stolt på ryggen til eldstejenta. Selv om vi har tyvstartet med en og en halv uke på SFO allerede begynner en ny epoke med faste tider hun må være på plass, lekser, SFO, nye venner, mer ansvar og mye nytt å lære. Et flunkende nytt, glitrende penal har ligget spent og ventet i lang tid, og hun selv har nok Tuva syntes mamman har vært litt dum som ikke har latt henne fått bruke det enda, men desto mer stas er det å ta det med på skolen i morgen, tenker jeg. Bokpapir er kjøpt inn og nye matbokser ligger klare.

Tenk at jeg er mamma til en skolestarter! Jeg husker selv spenningen den dagen jeg stod klar til aller første skoledag, i lyseblå kjole, sløyfebånd i håret, nye tenner i munnen og med verdens største glis, og sikkert like store sommerfugler i magen. Mange av sommerfuglene er tilbake i magen nå og gjort seg klar til første skoledag, men på sidelinjen denne gangen.  

Som mamma kjenner jeg meg både stolt og livredd. Man mister den daglige kontakten med voksne som står henne nærmest i skolen og det er så mye ansvar hun nå får. Samtidig som det er rart å gi litt slipp på all kontrollen tror jeg 6åringen selv synes det er veldig stas å få litt frie tøyler. Det har jeg merket på de ukene allerede. Hun får gjøre litt mer som hun vil i friminuttene og ingen henger over henne å forteller at hun må komme hit eller gjøre ditt og datt. Vi får bare hoppe i det, og ta det som det kommer

Storjenta har fått velge hva hun vil ha til middag og dessert og både morfar og oldemor er invitert på middag for å feire.
Så nå gjelder det å ha ei god natt og gjøre seg klar til morgendagens brask og bram

Lykke til med skolestart!


post signature

1 kommentar:

  1. Lykke til med skolestarten! Her har vi fri idag (planleggingsdag) og begynner skolen igjen i morgen.

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag