19.06.2015

"Ni datingtips for å få en trønder"

Jeg kom over en ganske artig artikkel på trd.by her om dagen. "Ni datingtips du trenger for å få en ekte trønder på kroken"

Ofte blir sånne ting satt så utrolig på spissen at jeg ikke kjenner meg igjen, men denne gangen traff de spiker'n på hodet. Ikke det at jeg ser på meg selv som veldig steriotyp trønder, men kjenner meg igjen i mye, og det er vel som skrevet; arv og tradisjon. Ikke er jeg på sjekker'n heller, men litt sånn halvflaue fakta rundt det å være Trønder som kan være greie å ha i bakhodet. Selvironi, eller no sånt.

Følte for å kommentere noen av punktene, det står i kursiv under 
Bli itj nå fart, ut'n bart!

1. Rosenborg
Ikke, jeg gjentar, IKKE kødd med RBK. Fotball er i teorien kun et spill, men ikke for en vaskeekte trønder. Enten det er menn er kvinner kan du vedde på at vedkommende kan supporterlåter på rams og et bilde av Nils Arne Eggen over senga. Det er arv, det er tradisjon og det er ækte trøndersk. Bare ikke kødd med det.

-Nå er jeg kanskje ikke ihugga RBK fan og vært på Lerkendal 2 ganger, men blir jo litt stolt når de vinner serien da selvfølgelig. Og ingen bilder av Nils Arne


2. Humor
Ha litt humor, da! Det sies at veien til en manns hjerte er via magen, men veien til en trønders hjerte er via latter. Trøndermenn og trønderdamer er humoristiske, tåler en spøk og liker folk som kan lire av seg en skikkelige god spøk eller to. Med andre ord, slipp deg og latteren løs.


3. Dialekt
Ikke engang prøv å etterligne dialekten. Du får det ikke til uansett. Punktum.


4. Stereotyper

«Hvor er barten, a?» Ikke la deg lure av kjente stereotyper. Ikke alle trøndermenn har bart, akkurat som ikke alle fra Oslo har pannebånd og sleik. De har heller tvilsomt et par med mokkasiner, og tennissokkene ble kastet i 92`.

Bli itj fin, ut'n mokkasin!
Vel, mokkasiner er byttet ut med ballerinas på denne jenta


5. Læll, shø
Du må nesten bare godta at ordet «læll» kommer til å bli nevnt i tide og utide. Det nytter ikke å prøve å få han/hun til å slutte, heller. Det er en del av pakka.


6. Sodd
Om det er en matrett du aldri må si at du ikke liker, så er det sodd. Du må for all del heller ikke kalle det suppe eller lapskaus. Sodd er sodd, og du bør elske det.


7. Riktig uttale
Hvis du virkelig skal imponere kan du jo lære deg å uttale ord stedsnavn riktig på trøndersk. Det er trolig ingenting som er så irriterende som folk som sier Stjøøøørdalen og Verdalen. Det heter Sjørdar’n og Værdar’n. Nailer du det, er du inne. Det er nøyaktig så mye trønderdialekt du kan prøve deg på uten å høres helt crazy-crazy ut.


8. Hjemmebrygg
Ikke få panikk av sprit som ikke er kjøpt på polet. Himkok, Heimkok, HB, kjært barn har mange navn. Det er lov å rynke på nesen, men ikke lov å rakke ned på, sies det.

-Akkurat heimert holder jeg meg unna jeg også! Men mange i min vennegjeng drakk det på fest i yngre dager


9. Åge
Om du skulle være så heldig å få trønderen med deg hjem, så legger du inn et sikkerstikk ved å sette på en aldri så liten Åge-låt for sengetid. Levva livet!

-Amen! 

 

1 kommentar:

  1. Jeg var en gang forelska i en jeg trodde var herfra, helt til det viste seg at han var både trøndersk og veldig RBK fan. Takk, men nei takk - jeg vil heie på Brann jeg, uten å bli ledd av når de taper :p
    Godt var det at jeg endte opp med en mann totalt uten fotballengasjement.

    Men det var mange fine tips der da, hvis man er på let etter en trønder :D

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag