06.05.2015

Den perfekte kake til 17.mai




Ramlet over denne flotte kaken til Anne-Brith på bloggen Villa Perlesukker i fjor og falt pladask! Det første som fanget meg var utseende på denne kaken. Etter å ha lest oppskriften hørtes den nydelig ut, og pynter man med friske bær i rødt og blått passer kaken perfekt på kakeborden 17.mai

Marengspinner
4 eggehviter (romtempererte)
120 g sukker
120 g melis
en klype salt

Pisk eggehviter og salt til det begynner å skumme. Tilsett litt og litt sukker og pisk godt til du har en stiv marengs. Sikt inn melis. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut fine pinner på et bakepapir. Stekes i ovn på 90 grader i 2-3 timer. Disse kan lages noen dager i forveien. Oppbevares i lufttett boks

Bunn:
40 g mandler
1 ss hvetemel
2 eggehviter (romtempererte)
60 g sukker

Hakk mandler og mel i en kjøkkenmaskin. Pisk eggehvite og sukker stiv til marengs. Vend forsiktig inn mandelblandingen i marengsen med en slikkepott.
Hell røren i en kakeform på 20 cm og stek på 180 grader i 20-25 min. Avkjøl bunnen

Fyll:
200g hvit sjokolade
4 dl kremfløte
3 eggeplommer

Smelt sjokoladen i vannbad. Bland 1 dl kremfløte med eggeplommene og varm til det tykner. Rør godt. Avkjøl litt, og bland inn den smeltede sjokoladen. Pisk resten av kremfløten til krem og vend det forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Avkjøl litt før du heller den hvite sjokolademoussen over kakebunnen. La det stå i kjøleskap i minst en time før du serverer

Pynt
200 g jordbær
200 g bringebær
200 g blåbær

Legg marengspinner rundt hele kaken. Pynt med bær i rødt, hvitt og blått og fest et bånd rundt kaken.

Besøk også bloggen Villa Perlesukker for flotte kakebilder og nydelige oppskrifter


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag