15.05.2015

5:2

God dag!
Så utrolig deilig med enda en kortuke! Jeg jobber til kl 19 i kveld så er det jaggu helg igjen. Live og jeg skal være hjemme alene og bare kose oss. Bunadene henger klare til 17 mai, huset er rent og boden i kjelleren er ryddet med god hjelp fra mamma. Skuldrene er senket til helgemodus

Det jeg egentlig skulle fortelle var at jeg startet opp med 5:2 dietten denne uka. Tirsdag var første fastedag, den andre fastedagen har jeg i dag. Jeg lastet ned Lifesum appen og registrerer alt jeg spiser og drikker for å få en oversikt over hva jeg får i meg. Jeg har aldri i mitt liv veid mat eller telt kalorier, så faktisk aner jeg ikke hvordan 500 kalorier ser ut i mat. Personlig er jeg ikke fan av måling og veiing heller, men på fastedager MÅ jeg vite hva jeg får i meg, iallefall til jeg får en god nok rutine på det.

5:2 har tatt verden med storm, og jeg er egentlig litt treg med å komme igang men kan fortelle kort hva det går ut på. Man spiser normalt sunt 5 dager i uka, og faster i 2 dager - ikke sammenhengende. På fastedagen kan man spise inntil 500 kalorier som kvinne, og 600 som menn. Det er derfor ikke en sultekur, men man kan kjenne på sultfølelsen de første to-tre ukene.  Jeg startet ikke først og fremst for å gå ned i vekt, selv om det ikke hadde skadet å gått ned 15 kg, men jeg velger periodisk faste for de helsemessige effektene.

Nå skal jeg saumfare nettet etter kalorifattige oppskrifter og planlegge dagene slik at jeg kommer glatt igjennom. Har hørt de første ukene er de verste, så jeg er ved godt mot. Hello good health, and hello weekend =)
post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag