05.04.2015

Påskeferie del2

Det har vært en lang påskeferie både for barna, meg og bloggen i år. Vi tok fri fredag før palmehelgen og var hos min farmor og farfar på Hitra første del av påsken før vi var hjemom en time på tirsdag der vi fikk pakket om og satt kursen mot Bjugn og Arilds side av familien.

Jeg var litt spent siden det var første gang jeg skulle være der uten han, men det har gått kjempebra og Tuva fikk to fine dager sammen med oss der ute før hun dro videre på påskeferie med pappan sin. Bjugn og Høybakken betyr masse sjøluft, gå fritt rundt husene og spennende opplevelser i fjære og sjø. Tuva har blitt ivrig på båtlivet og ville være med å dra garn. Der fikk vi både fisk, krabber og Pigghå (en haifisk som lever langs norskekysten) Sistnevne kastet vi ut i sjøen igjen etter å ha studert den litt.

Fra bryggekanten fisket vi opp sjøstjerner og kråkeboller til stor interesse for barna. Og det å kaste stein i sjøen går visstnok aldri av moten. Vi har hatt kjempefine dager med familien hele påska, og overlykkelig over at vi ikke fikk det møkkaværet vi ble spådd til å få. Påska 2015 har gitt oss mange flotte minner, og en knippe bilder jeg ønsker å dele med dere.


Tuva er veldig interessert i alt av sjøliv, og sjøstjernene ble studert nøye

Påskeaften dro vi på tur til Austrått Fort og Austråttlunden.
Fortet ble bygd av tyske okkupasjonsstyrker under krigen. I dag står det en stor kanon på Lundahaugen med utsikt over Trondheimsfjorden. Det er rart å tenke på hva som skjedde under krigens dager, og hva som står igjen i dag. Utkiksposter, skyttergraver og kanonen fikk vi besøkt. Vet det finnes guidet turer på Austrått om sommeren som vi kanskje skal henge oss på. Hadde vært gøy å vite mer om historien bak
Videre gikk vi ned til Austråttlunden. Et fredet landskapsvernområdet like nedenfor kanonen. Godt å være i naturen, høre fuglesang og se at det går mot vår. På veien fant vi et gammelt Lindetre med god plass til Live og Lexi inni. Det var kjempestas! Tenk å sitte inni treet!
Vi takker alle som har vært med å gjort påsken vår så utrolig fin! Det er en flott familie vi har rundt oss. Nå venter klesvask og sortering før kjæresten kommer hjem i kveld! To uker har gått fortere enn jeg hadde trodd.

Har dere hatt en fin påske?

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag