27.04.2015

Mine favoritt supersmoothies

Jeg har tidligere snakket varmt om supermat og supersmoothies, og her kommer nok et innlegg om mitt beste helsetips.
Da vi fikk inn supermat på helsekosten for en god stund tilbake leste jeg om hvor fantastisk det var, kjøpte med meg hjem og prøvde. Men det smaket sjø og gress! Det ble stående i skapet, og etter en veldig lærerikt og interessant foredrag med John Opsahl i september 2013 bestemte jeg meg på nytt for å prøve. Jeg kamuflerte supermaten i deilig fruktsmoothies og jeg merket fort på energien min at noe hadde skjedd. Til og med min skeptiske samboer sa at humøret mitt ble MYE bedre.

Så kom det en ferie, og jeg ramlet ut av rutinene, supermaten ble glemt og trøttheten kom tilbake. Klokken 21 sov jeg sittende i sofaen og jeg var helt tom. Det var bare å ta tak, og etter påske igjen har jeg tatt min supersmoothie slavisk. Jeg får til og med lurt i barna noe.  Men som jeg skrev over, supermaten må kamufleres godt for at jeg skal få det ned. Så hva passer vell bedre enn mine to favorittoppskrifter på supersmoothies?
Hentet fra brosjyren Supercleanse fra Supernature
Fresh Pineapple
2 dl vann
1 dl isbiter
1 dl ananasjuice
2 ringer fersk ananas
1 neve spinat
1/2 avokado
1/2 lime
1 ts purely greens max (evt spirulina, erteprotein og lecitin)
Miks godt i en blender og nyt! Stor oppskrift, så denne holder til et glass om morgenen, resten tar jeg med på jobb og har som mellommåltid.
Spicy mango
2 dl vann
1 dl isbiter
1 dl eple og mangojuice (evt bare eple)
1/2 rød paprika
2 cm rød chili (jeg bruker en hel, med frø og alt - spicy)
1/2 mango
10 cm agurk
1 ts purely greens max (evt annen supermat du trenger)

Så hva er egentlig supermat?
Supermat er et begrep for å klassifisere matplanter med stor bredde av viktige næringsstoffer, gjerne kombinert med egenskaper som er gode for helsa vår. Eksempler på supermat kan være utvalgte typer alger, gress, urter, røtter, grønnsaker, frukt og bær.
Uansett hvilket kosthold du og din familie har kan supermat være en enkel måte å styrke helsen på. Mange merker bedre fordøyelse, mer energi, stabilt blodsukker, penere hud, stabilt humør, bedre immunforsvar og reduksjon av livsstilssykdommer.

Cellene våre deler seg kontinuerlig og har man en dårlig livsstil med dårlig kosthold, mye stress, forurensing, giftstoffer gir man dårlige vekstvilkår for cellene sine  Med andre ord vil det si at cellen erstatter seg selv med en svakere cellekopi for hver gang den deles(degenerering). Tilfører man riktig næring vil det motsatte skje. Cellene blir i stand til å erstatte seg selv med en sterkere og bedre utgave av seg selv (regenerering) og det er det jeg ønsker å oppnå ved daglig inntak av supermat

Er man fersk i gamet vil jeg på det varmeste anbefale Supernatures Purely greens max. Et kompleks av supermat av Alfalfajuice, hvetegress, byggress, havregress, spitulina, chlorella, kelp, grønnsaksekstrakter, enzymrik frukt og urter. Du får i deg mye proteiner, vitaminer, mineraler og sporstoffer. Utviklet spesielt for Norden.
Kort om supermatfavorittene:

Spirulina (blågrønn fersvannsalge) Naturens alt-i-ett produkt.
Spirulina inneholder hele 67% protein, 18 aminosyrer inkludert alle de essensielle (byggesteiner i kroppen, viktig for muskelmasse) Omega-6-fettsyrer, alle de vanlige vitaminene (bortsett fra D)-i høy grad B vitaminer (antistress), mineraler spesielt magnesium, kalium, natrium, fosfor, mangan, jod og krom (søtsug, stabiliserer blodsukkeret) Klorofyll, enzymet superokid dismutase (SOD) vil bidra til å beskytte kroppen mot degenerering (aldring) Spirulina beskytter kroppen mot ståling og UV-stråler da det er en rik kilde til karotener (betakaroten)

Chlorella (grønnalge) Et av de eldste organismene vi kjenner og har vært på jorda i 1,5 milliarder år.  I chlorella finner du 65% proteiner,derav 19 aminosyrer, inkludert alle de 8 essensielle. Vitaminer, spesielt B-vitamin, mineraler som jern, klorofyll, karotener, planteøstrogener, fiber, omega-3 og omega-6. På grunn av fibrene i celleveggen i chlorellaalgen og dens høye innhold av klorofyll vil den også ha en avgiftende virkning på menneskekroppen. Celleveggen i chlorella binder seg til tungmetaller, radioaktive isotoper og plantevernmidler/sprøytemidler og fører de ut av fordøyelseskanalen fremfor å skille de ut gjennom lymfen.

Lecitin
Fettsubstans som du finner i alle cellene våre. Lecitin er særlig viktig for hjertet, blodomløp, hjernen og nervecellene. Morsmelk inneholder blant annet store mengder lecitin som er viktig for dannelse av hjerneceller hos nyfødte. Beskytter og avgifter leveren, stabiliserer celleveggene våre og dermed opptak av næringsstoffer, og utskillelse av avfallstoffer i cellen. Lecitin har en rensende effekt, viktig for fordøyelse av fett, Fremmer vektreduksjon fordi det holder fettet flytende og letter fettforbrenninge, senker forhøyede kolesterolnivå, forebygger lever og galleproblemer. Fremmer opptak av A-vitamin som er viktig for immunforsvar, hud, syn, B-vitamin
Lecitin kommer fra soyabønner som er et kjent allergen, men Supernatures lecitin er utvunnet fra ikke-genmodifiserte bønner, og inneholder derfor 0g soyaprotein pr 100 g. Spor av soya kan forekomme, så vær litt obs

Supermat kan også være: Kakao, aloe vera, hamp, gojibær, acaibær, kokosnøtt, Gress som hvetegress, byggress, spirer  fra brokoli, alfalfa. chiafrø, ginseng, chili, gurkemeie, hvitløk, ingefær, alger, himalayasalt og naturlig søtning som agave, stevia, yakon.
Jeg må nesten bare stoppe meg selv, da det er så ufattelig stort, og spennende tema. Jo mer jeg lærer jo mer opptatt blir jeg av det vi faktisk tar inn om næring, og i og med at vi ligger vegg i vegg med Rema 1000 ser jeg så ufattelig mange hver dag som i mine øyne velger dårlige, lettvinte alternativ. Vi glemmer av å spise mat kroppen trenger, men kjøper det vi vil ha: ofte halv- eller helfabrikata nesten tappet for næring. Jeg har langt i fra et kjempesunt kosthold selv, men funnet ut at supermat er noe som passer meg og min hverdag: lettvint og med såpass store helsegevinster ser jeg bare grunn til å fortsette.. Spør om du lurer på noe
Det var dagens slag for supermat, dere =)
post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag