24.03.2015

Seriefavoritter

Vanligvis får jeg en trang til å følge med en serie når det kommer til høsten og vinteren. Man trekker automatisk mer inne på kveldstid og da synes jeg det er koselig å benke seg i sofaen med en spennende serie. Men nå som jeg kommer til å være mye alene på kveldstid håper jeg å få tips om serier som er verd å se:

Den første serien som fanget meg var Friends. Jeg gikk de siste årene på barneskolen og husker jeg fikk lov å se serien da den gikk på Tv. Jeg synes det var kjempetrist da siste episode kom da man føler man kjenner de ulike rollene i serien og knytter seg til de, nå ble de borte. Senere har jeg sett sporadisk av Kongen av Queens, Big Bang Theory, Two and a half men, That 70's show og Sex and the city for å nevne noen.

Det siste året har serier på netflix, eller samlebokser med serier vært det populære her hjemme. Vi følger noen serier sammen, og noen hver for oss. Jeg har gått over fra komedie til litt mer drama, handling og action
Det er vanskelig å velge ut en liten toppliste, men her er mine topp 5 basert på seriene jeg har sett


Prison Break:
Serien handler om Lincoln Burrows som sitter fengslet uskyldig for drapet på visepresidentens bror. Hans bror, Michael Scofield (hovedpersonen i serien) , er ingeniør og vet broren er uskyldig! Han legger en slagplan på hvordan å redde broren ved å tatovere fengselets blueprint over hele kroppen, og planlegger flukten ned i minste detalj. Han begår et væpnet ran for å komme i fengsel, og planen kan begynne.

Gjennom 4 sesonger følger vi Michael og Lincolns kamp ut av fengselets vegger. Ting går ikke alltid som planlagt og det blir en hel gjeng som må involveres i flukten for at det skal gå. Mange twister og serien er spekket med spenning fra start til slutt. Serien avsluttes med 2 episoder som heter "Final break" og jeg kan virkelig anbefale denne serien til de som liker twister og mye spenning
Serien er avsluttet
serie1


Orange is the new black
Serien er basert på den sanne historien om Piper Chapman som blir dømt til 15 måneders fengsel for å smugle narkotikapenger for 10 år siden, for sin daværende kjæreste Alex Vause. Ved seriens start lever Piper et tilsynelatende lykkelig liv, forlovet med Larry Bloom da hun plutselig settes i fengsel. Piper og hennes kommende ektemann bestemmer seg for å komme igjennom denne prøvelsen på best mulig måte.

Vi følger Pipers hverdag i kvinnefenselet der hun havner midt i en maktkamp mellom hvite, afroamerikanere og latinoamerikanere. Også ekskjæresten Alex Vause dukker opp i samme fengsel som Piper og følelsene blir satt i sving.  Historien er fengende og man får innblikk i livet til familien på utsiden samt tilbakeblikk til de andre fangenes historie. Mange flaue scener og kvikke kommentarer gjør dette til en serie det er lett å like
Sesong 3 kommer 12.juni 2015.
serie2

Entourage
Her møter vi Vincent Chase og hans "entourage" (hans følge); broren "Drama" (Johnny) og barndomskompisene ""E (Eric) og "Turtle" (Salvatore).Vincent er en lovende skuespiller på vei inn i Hollywood, og handlingen er løst basert på Mark Wahlbergs opplevelser som kommende filmstjerne. I serien møter vi en rekke kjente fjes som spiller seg selv; Mark Wahlberg, Jimmy Kimmel, Val Kilmer, Scarlet Johanson, Bob Saget, Seth Green, Snoop Dog, Mary J.Blidge, Kanye West og Anna Faris for å nevne noen.

Man kan si at dette er mennenens svar på "Sex and the city"  Man følger Vincent i opp- og nedturer i karriæren sammen med kompisene som gjør alt for at han skal lykkes. Fester, damer og rike unggutter som lever det glade liv. Vincents fantastiske, men også utagerende, rappkjeftet og kyniske manager Ari Gold gir en utrolig dybde i filmen. Jeg lo så jeg grein ved flere annledninger og den mannen gjør en utrolig bra rolle med artige kommentarer og rare påfunn.  En kompisgjeng man blir glade i
Serien er avsluttet, men Entourage filmen kommer på norske kinoer 19.juni 2015
serie3

Breaking Bad
Kanskje min største seriefavoritt! Da kjemilæreren Walter White får diagnosen uhelbredelig lungekreft oppsøker han sin tidligere elev, og narkoman Jesse Pinkman og sammen begynner de å produsere og selge metamfetamin. Det er på en tur sammen med sin svoger Hank i DEA (narkotikapolitiet) at Walter ser Jesse rømme fra en ulovlig metamfetaminlab han kommer på ideen som kan sikre familiens framtid. Walter ønsker å gi økonomisk stabilitet til sin gravide kone og handikappede sønn, samt betale for behandling av sykdommen.

Handlingen rundt serien er lagt til Albuquerque i New Mexico. I starten ser vi kjernefamilien og Walter som en trygg familiefar. Da han begynner å tjene penger på meth, blir fokuset å tjene penger, holde familien i live og unngå å bli oppdaget av Hank og DEA. Spenning, drama, action, mafiavirksomhet og en god dose humor er med på å holde spenningen på topp gjennom alle sesongene.
En serie det er verd å se!
Avsluttet!  Netflix er ute med en spin-off serie med advokaten fra Breaking Bad der vi blir mer kjent med han og hans historie. "Better call Saul" kommer ut med ny episode hver tirsdag fremover
serie4


The Walking Dead
The walking dead handler om en gruppe mennesker som havner midt i en zombieapokalypse i nåtid. Det starter med at Sheriffen Rick Grimes blir skutt på jobb og havner i koma. Da han våkner opp finner han sykehuset helt ødelagt og største delen av befolkningen har blitt smittet og er zombieliknende skapninger. Han finner heldigvis igjen familien sammen med andre overlevende og sammen drar gruppen på let etter en plass å overleve. Serien er basert på en tegneserie ved samme navn, og handlingen er lagt til Atlanta og områdene rundt.

Produsentene av serien sier aldri zombier om de døde, men omtales som walkers/vandrere. Levende døde. Fokuset på serien rettes mot gruppen som søker etter  en trygg plass å fortsette livene sine, og kanskje en kur som kan stoppe galskapen. Jeg har personlig aldri vært så fan av zombiefilmer, men denne serien har virkelig fenget meg. Fokuset er ikke på zombiene. Man ser gruppen i stadig utvikling som møter nye utfordringer for hvert skritt de tar. Konflikter innad i gruppen, det å finne balansen ovenfor andre overlevende og det å se at det er ikke vandrerne som er trusselen for gruppen, men andre overlevende. Mennesker er mennesker verst. Vi har blitt kjent med personene i gruppa og sett utviklingen der alt det handler om er å drepe eller bli drept.
Jeg synes skaperen har balansert det mørke, mystiske med glimt av håp i serien gjennom hele veien.  Foreløpig 5 sesonger, og vi er lovet minst en ny sesong som kommer i oktober 2015
serie5
Har du sett noen av seriene over eller har noen å anbefale? 
Har netflix og sumo om det er av betydning
post signaturepost signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag