15.02.2015

Fastelavenssøndag - på lavkarbovis

Hatt en fin fastelavenssøndag?
Vi har vært ute i fantastisk vintervær - kaldt, men solen har kommet fram og dagene blir lengre. Vi ble lovet mildvær tidligere i uka som skulle vare i minst 10 dager, men fikk vinter i stedet. Kulde og mer snø. 

Siden det er fastelaven måtte vi varme oss på boller da vi kom inn. Vi startet en livsstilsendring for et par-tre uker siden og gikk derfor for en lavkarbo oppskrift denne gangen.
Først må jeg bare si hvor oppgitt jeg blir når samtlige bolleoppskrifter sier at de både ser ut, og smaker som "vanlige" boller. Lavkarbo smaker aldri som det de skal etterlikne, men noen kan være gode erstattere. Slik som disse bollene. Jeg synes overhodet ikke de smaker som vanlige hveteboller, men gode erstattere om man ønsker et sunnere alternativ. 

Disse er lavkarbo, glutenfri og sukkerfri
 

Rør sammen
75 g kokosmel
60g finmalte sesamfrø
1/2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
2 ss fiberhusk
2 ss sukrin

I en annen bolle blander du sammen
1 dl lunket vann
1 ts agavesirup (evt honning)
og 1 ts tørrgjær

Pisk lett sammen 
4 egg
5 ss cocosa (smelt lett i vannbad først)

Bland deretter alle ingrediensene og rør godt.
La hvile i ca 10 min før du triller til boller. Bruk gjerne vann på hendene så slipper du at det blir så klissete. Jeg fikk til 9 boller

Stekes på 180 grader i 20-25 min
Fyll med fløtekrem og syltetøy
Jeg blandet bringebær, sukrin og chiafrø
Oppskriften fant jeg på Mat for sjelen


post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag