01.01.2015

ÅRSKAVALKADE 2014

Da går vi inn i 2015 og nok et nytt bloggår som forhåpentligvis vil inspirere dere og bli enda kjent med alle sammen i det store bloggsamfunnet.

Jeg går inn i mitt 7.år som blogger og føler meg til tider som en veteran i "gamet", men uansett hvor oppbrukt jeg føler meg til tider så klarer jeg ikke helt å gi slipp. I perioder går det nedover med skrivingen, mens andre ganger koker det nesten over med ideer og tanker som jeg må få skrevet ned. Jeg håper dere fortsatt vil følge meg inn i det nye året.

Her kommer et tilbakeblikk på bloggåret 2014


Januar startet med pakking da vi fikk klarsignal om å bytte leilighet med pappa. Så 10. januar, på min 26 årsdag fikk vi hjelp av familie og venner og flyttet alt pikk-pakket vårt hit, og pappas esker på tur tilbake. Kaos mens det stod på, men vi overnattet første kveld i ny leilighet samme kveld. Jentene fikk hvert sitt soverom og vi hadde mer plass å boltre oss på

Uka etter feiret jeg bursdagen min her hjemme. Hele familien ble invitert, akkurat slik som jeg liker det.

 I slutten av måneden var jeg med Frk Wickstrøm på Gave og Interiørmessa i Lillestrøm. En fantastisk inspirerede messe å få være på innsiden av. Fikk være med å bestemme hvilke varer vi skulle ta inn, og jubelen var stor da vi ble forhandlere av Rivièra Maison! Bildet under ble tatt av fantastiske flinke Line bak bloggen Har en drøm. Ei jeg har fulgt lenge, og endelig fikk møte


Jeg kjøpte meg ny veggklokke for noen av bursdagspengene, og fortsatt strålende fornøyd med den. Har preget mange instagrambilder fra meg siden den gang.

Våren kom tidlig til Trøndelag i år. Vi hadde få dager med snø, og fuglekvitter begynte allerede i februar. Jeg er mentalt klar for vår rett etter julepynten er ute av huset, og februar var mild med ca 6 varmegrader store deler av måneden. Masse dagslys slapp inn gjennom rutene, og med en mindre stue enn det vi hadde før var det mer dagslys i stuen også.

Tankene om hvor bloggstien skulle gå ble tatt opp i innlegget "mellom barken og veden" der jeg ikke helt vet selv hva jeg vil blogge om og hva som skal være typiske kjennetegn for min blogg. Gå mot å være ren mammablogg eller ren interiørblogg.

Jeg delte del 2 av innlegget "Ting du kanskje ikke visste om meg" innlegg jeg ofte får god respons på, som er ærlige og veldig lite selvhøytidelige.
Bloggen fikk eget domene og jeg skrev litt tanker rundt at Tuvas pappa hadde fått ny samboer og Tuva skulle få enda en ansvarsperson inn i sitt liv i innlegget "Mine/dine"
I starten av mars var det fastelavn og vi dro en tur for å mate ender i Nidelva før det var boller med krem og syltetøy hjemme.Vi begynte også planleggingen med oppussing av andreetasje. Der er tre soverom, gang, toalett og bad som sårt trenger oppfrisking. Fargene er så grusomme at de ikke er bloggbare og hodet koket over av ideer, planer og fikse ideer.

P4s vinterlyd kom til Trondheim og jeg tok med meg eldstejenta ned til byen for litt shopping, cupcakes på Fairytale cupcakes, konsert på Torget og kveldsmat på McDonalds. Det er så kos med slike kvelder!Begynte å få i litt ting til leiligheten og følte fort at dette var "hjemme"
Brikkene falt liksom på plass, og vi hadde nok oppbevaringsplasser til at ting ikke lå å fløy, men alt hadde sin plass.
April startet med tidenes overraskelse. Jeg har en samboer som er veldig glad i sjøliv, fiske og avkobling på båt. Så en dag vi var ute å kjørte bil stoppet vi ved havnen. Jeg tenkte ikke mer over det, for som den "sjømann" han er var dette en vanlig rute. Så sier han: Ser du båten der? - Den er vår!" JADDA- han og en kompis hadde kjøpt seg seilbåt og selvfølgelig måtte vi ut en tur å teste skuta.Påskeferien ble tilbragt i Bjugn og deretter på Hitra hos min farmor og farfar.
Båtliv, forsmak på våren og total avkobling - det er så godt med sjøluft og tilbake til barndommen.

Vi var hos Frk Eilertsen og tok nye bilder av jentene


Og jeg tok steget og opprettet en side på Facebook som het Stines Kaker der jeg la ut bilder av min nye hobby: kakebaking. Siden den gang har jeg fått 389 følgere og det er gøy å kunne inspirere andre. Trykk på bildet under for å komme til Facebooksiden

April var utrolig varm og faktisk kunne vi kjøpe planter til utendørs bruk i slutten av måneden. Flere ettermiddager vi kunne sitte på verandaen uten alt for mye klær på, og det lå an til å bli en super sommer. Skuffelsen var stor da det ble meldt snø uka etter - I MAI; LIKSOM!

Vi fikk teste ut Adams matkasse og fikk prøvd mange nye og spennende middagsretter som falt i smak til hele familien. Det å slippe å tenke på innkjøp var utrolig deilig, og legge alle tanker om hva man skal ha til middag var utrolig godt!

I et svakt øyeblikk hadde jeg meldt meg på Topp 7! Med vanlig husmannskosthold og lite fysisk akitvitet var det lite som tydet på at jeg skulle klare det, og jeg har heller aldri vært på noen topper i bymarka, så en søndag tok jeg med jentene på Geitfjellet som er en av toppene man skal nå. En koselig tur i knallvær med utsikt over hele byen 


17.mai ble feiret hjemme. Tog med barnehagen, middag med pappa før resten av familien kom på kaffe og kaker. Vi hadde knallvær og kunne sitte ute hele ettermiddagen og fikk montert Lives bursdagsgave som kom på forskudd: trampoline! Stor stas for de små i familien

Det ble bakt mye i mai, og følte at ting ble enklere etterhver når man lærte noen triks underveis. Har ikke telling på hvor mange timer som ble tilbringt på kjøkkenet denne måneden, så det var godt med en etterlengtet jentekveld på Hitra i slutten av måneden. Jenteskravvel, god mat, barnefri og sove lenge.

1. juni satte vi kursen mot Oslo sammen med et vennepar!
Metallicakonsert, spise utem, noe godt i glasset, sene kvelder og barnefri var etterlengtet og vi var så heldige med absolutt alt denne helgen.  Konserten var bare helt RÅ og vi kom hjem med ny energi!

Live fylte 2 år den 7.juni og vi hadde mange flotte sommerdager på verandaen.
Jeg bakte min første toetasjes kake og investerte i et sitrustre som jeg hadde siklet lenge på.Jeg fullførte Topp 7! 7 fjelltopper over 30 km i bymarka. Stiv og støl i mange dager etterpå, men en fin tur.

Avsluttet måneden med dobbel bursdagsfeiring av jentene med familien. Har blitt tradisjon å feire sammen i månedsskiftet før ferien begynner. Tidsbesparende for meg så slipper vi å arrangere to bursdager med få ukers mellomrom.Siden Tuva har bursdag midt i sommerferien skulle hun feire med venninner her hjemme den 2.juli
Hadde bakt pizzaboller, kaker og hun hadde fått pyntet sin helt egen frostkake til anledningen. En koselig ettermiddag med 10 jenter her hjemme

Dagen etter gikk jeg ut i ferie. 3 uker til rådighet og vi hadde bedd hele avdelingen til Tuva over på bursdagsfeiring på dagen. Ansatte hadde sagt ja til å bli med, så vi la feiringen til formiddagen og de kom hit som en tur. Muffins, kake, fruktpinnsvin, saft og boller sto frem på lekeplassen rett utenfor og vi hadde en utrolig fin dag sammen med Tuvas venner.

Første del av ferien var en helg på Hitra før vi satte kursen til Østersund i Sverige med et vennepar for bading i Storsjøbadet og Jamtli

14.juli fylte Tuva 5år!
Jeg hadde en uke på Hitra sammen med jentene da kjæresten, hans bror og en kompis var en uke på seiltur. Vi kosa oss med Hopsjødagene, sjørøvertokt og ansiktsmaling og min familie på farsiden.
Var utrolig heldige med været så fikk til en tur i Reksafjæra og mange fine dager ned ved sjøen


Etter tre uker begynte jeg på jobb igjen, Tuva tok ferie med pappan sin og Live og pappan forlenget ferien sin i Bjugn så jeg hadde en liten uke helt for meg selv i sommer. 
Alenetid her hjemme er sjelden kost og jeg klarer virkelig å kose meg, selv om jeg setter hele huset på hodet for å få orden i ting. Frisørtime og sushi fikk jeg også til


Det blir en naturlig pause fra bloggingen når det er sommer, I år har det vært en ekstremt fin sommer der vi kunne brukt mye tid utendørs, sett blomster vokse og jentene har blitt fine og brune.

Jeg laget babyshowerkake for mitt søskenbarn Synne som hadde termin i september

Vi bestemte oss for at vi skulle bytte soverom med Tuva. Da fikk hun nyoppusset rom  og vi fikk med tilhørende walk-in-closet. Endelig bedre orden på våre klær.

Siden den gang har vi flyttet om litt på rommet og hengt opp gardiner. En krok i taket mangler fortsatt slik at vi får hengt opp sengehimmelen, men det blir.

Ølfestival på Knarren (Hitra) der jeg jobbet ene kvelden og var på party den andre. 
Hadde tidenes flaueste tur dit da jeg ble hentet av kjæresten og hans kompis på båt! Jeg ville helst gå, men fikk høre "Feiging! Hva kan gå galt?" Vel - jeg satte meg i båten, 10 meter ut i sundet gikk de tom for bensin og måtte RO til festen! Full brygge der vi kom roende og jeg har nesten aldri vært så flau i hele mitt liv. 

Plommetreet i hagen bugnet av deilige plommer og vi hadde ikke sjans til å spise opp alt. Jentene fikk med seg en pose i barnehagen og vi lagde deilig plommesyltetøy av restenTing du kanskje ikke visste om meg - del 3 ble delt på bloggen.
September var en hektisk måned med mange kaker, jeg begynte på et foreldreveiledningskurs via helsestasjon, men fant senere ut at det var mer beregnet på barn som hadde annen type form for adferdsvansker. Jeg hadde lest mye om tema Sensitive barn og det var gøy å lære mer om tema. Jeg ble fort klar over at Tuva har alle følelser på fullt hele tiden og vi har eksperimentert og funnet ut en vei som er riktig for oss. Jeg delte innlegget Orkidebarn der jeg delte tanker rundt det tema.

Lille Tobias kom til verden (mitt søskenbarn Synne) og Live var helt i ekstase. Hun har siden den gang hatt fullstendig babydilla og snakker mye om baby og vil vite mye fra hun var liten.

Høsten kom til Trondheim og det var litt uvant å venne seg på kaldere temperaturer etter så mange fine sommerdager i Trønderhovedstaden

I oktober hadde vi kjøpt oss billetter til Bård Tufte Johansens show Mann (44) som ble satt opp i Olavshallen. Vi rakk både middag og en tur på byen samme kveld, og det var koselig å bare være kjærester igjen. Showet var utrolig bra, og jeg lo i nesten to timer i strekk!

Jeg skrev innlegget "koselig -eller hva?" der jeg viste bilder fra en ryddig stue men skrev om det å miste litt kontrollen rundt barn. Noen ganger blir det nok og jeg må trekke meg unna for å ikke miste besinnelsen helt. Innlegget tok helt av og jeg fikk seer rekord på bloggen i løpet av noen dager.

Jeg skrev også om det å si unnskyld til barn, og hvor misvisende det er å bruke ordene "Du er så flink"
Vi testet ut PizzaDragon og det ble mye italiensk pizza denne måneden.

I midten av november dro vi på kjærestetur til Riga med to vennepar.
Vi rakk tid til litt shopping, god drikke, middag ute og jabbing på hotellrommet før vi skulle dra hjem igjen. En time på spa før hjemreise gjorde susen og jeg kunne godt hatt en ekstra dag der nede.

Det var godt å komme hjem til jentene igjen onsdag, og jeg tok med meg jentene til hitra helgen etter for å ta igjen litt tapt tid. Knallvær hele helgen så pappa tok oss med på fisketur noe som Tuva synes er kjempestas! Fikk fangst og hadde med som middag til pappan som satt i byen å ventet

Jeg hadde bestilt julekjoler til jentene fra Ebay og de kom i slutten av november. Vi prøvde de på, tok noen bilder og plutselig var julekortbildene klare. For første gang hadde jeg fått ut fingeren og bestilt opp julekort (selv om ikke alle er sendt ut enda) 

Som den juleentusiasten jeg er stod stuen ferdig pyntet i slutten av måneden og desember skulle nytes med baking, julegaver og familietid. 


Som en del av julegaven til jentene fra mamma dro vi på Trøndelag teater å så forestillingen "Puppan te pappa" Jentene synes det var kjempestas. De satt helt stille i nesten to timer, og da den var slutt ville de se det en gang til! Suksess!

Vi bakte pepperkaker, risboller, lagde karameller og colakaker til jul. Jentene pyntet sine egne rom til jul og vi koset oss masse med juleforberedelsene.

Lille Tobias ble døpt og jeg fikk lage dåpskake

De siste ukene før jul ble jentene satt ut av sykdom og planer om julegaveshopping og jul ble satt litt på hylla. Vi var hjemme med syke små, og heldigvis slapp sykdommen taket rett før julaften. Da hadde vi 12 gjester til bords og en kjempekoselig julefeiring her hjemme.

1.juledag dro vi til Bjugn på juleferie og fikk nyte snø og aking der ute. Tuva og jeg dro hjem tidligere da jeg hadde to arbeidsdager i mellomjula og hun skulle til pappan sin.

Nyttårsaften feiret vi hjemme med kalkun. Arild stod for maten og jeg må si det er den beste sausen jeg har smakt! Live ville ikke sove, så da klokken nærmet seg midtnatt gikk vi opp på rommet hennes å så på rakettene fra soveromsvinduet. Et magisk øyeblikk og Tuva var det eneste som manglet på en perfekt kveld.

Nå gleder jeg meg til å ta fatt på et nytt år!
Jeg har som vanlig ingen nyttårsforsetter, men noen små mål jeg håper å nå i det kommende året. Blant annet håper jeg vi får pusset opp Lives og vårt soverom i løpet av året,  Håper på flere små turer både som kjærester og som familie samt benytte seg mer av hva byen har å by på. Trenger ikke alltid å koste så mye for å gjøre noe koselig sammen som familie

Da gjenstår det bare å si tusen takk for et flott år. Takk for at jeg har fått tatt del i deres liv, og for at du har vært en del av mitt. Gjør det til det beste året noensinne

Nyttårsklem fra meg

2 kommentarer:

 1. Godt nytt år. Håper kvelden og natten var super. Vi hadde en strålende feiring. Gleder meg til å følge deg videre i 2015!

  SvarSlett
 2. Godt nytt år, Stine:)
  For et fint år du har hatt!
  Masse fint som har skjedd med leilighet, jentene, båtkjøp, sportyspice og nydelige kaker!!
  Og ikke minst, Oslo tur med verdens beste Frk Wickstrøm :)) Var kjempehyggelig og få møte deg og ta en prat:)
  (takk for gode ord)

  Håper 2015 blir MAGISK :)
  Du er kjempeflink, og gleder meg til og følge bloggen videre:)

  Klem Line

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag