05.11.2014

Perfekt italiensk pizza med Pizzadragon

Jeg fikk en hyggelig mail for en stund siden om vi var interessert i å teste OBH Nordicas nyhet: Pizzadragon. Pizzaelskere, som vi er var vi ikke vanskelige å be, og kort tid etter sto den på kjøkkenbenken vår. 

Vi prøvde den for første gang på kjærestens bursdag og en ny runde med pizzatirsdag i går.
En av fordelene med Pizza dragon som småbarnsforeldre er at barna enkelt kan lage sin egen deig og fylle med det de måtte ønske. Pizzadragon er utstyrt med timer og man kan selv velge hvor varmt man stiller inn ovnen. Veldig brukervennlig og den har fått plass i skapet sammen med kaserollenen når den ikke er i bruk.

Vi bruker standard oppskrift på pizzabunn, noe som holder til to store runde, eller tre-fire små.
  
 

Pizzabunn:
7dl hvetemel
1 pk tørrgjær
3,5 dl lunket vann
salt/krydder
olje

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til en smidig deig. Trekk plast over bollen og la den heve til dobbel størrelse (Jeg lar de ofte heve 1-1 1/2 t)
Del deigen i to like deler og kjevle ut en runding som passer til trespartelen som er med pizzaovnen. Bruk mel under og fyll pizzaen med det du måtte ønske. Husk å ikke ha på for mye fyll da varmeelementene i toppen av Pizza Dragon ikke skal komme i kontakt med fyllet.

Vi brukte hakket tomat. revet ost, tomat, pinnjekjerner og spekeskinke. 
Bruk trespartelen til å flytte pizzaen over på stenen og stek i 15-20 min. Følg med så den ikke blir brent. Her slipper man å smøre stein eller bruke bakepapir da den skal stekes direkte på varmen.
Toppes med ruccola etter steking


Mulighetene er mange og du kan enkelt sette sammen din favorittpizza med perfekt stekeresultat!
Kanskje dette kan være en flott julegave til noen du kjenner? 
Jeg vet iallefall at vi kommer til å bruke vår masse i tiden fremover
 

1 kommentar:

  1. Oi, så heldig!
    Det er så utrolig digg med stenbakt pizza:)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag