02.09.2014

Plommesyltetøy fra egen hage


Høsten banker på døren, og årets plommer er forlengst moden på det lille treet vi har ute i hagen.
Vi er ikke vant til å høste inn frukt, men måtte prøve oss på plommesyltetøy når det først kom så mye frukt som i år.

1 kg plommer
500 g sukker (vi brukte litt mindre mengde sukrin)
1,5 dl vann
vaniljestang

Skyll av plommene, del de i to og ta ut stein.
Kokes møre sammen med vann i 8-10 min. Tilsett sukker og gi de et lett oppkok så alt sukkeret smelter.
Smak til med vanilje.
Syltetøyet kan helles over i et sterilt glass med lufttett lokk. Oppbevares kjølig, eller frys i plastbokser

Har du andre gode oppskrifter med plommer å dele?

post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag