04.06.2014

Ovnsbakt torsk med blomkålkrem og smørstekte grønnsaker

Etter og ha testet Adams matkasse i 3 uker er det en oppskrift som jeg vet vi kommer til å lage flere ganger fremover. Det ble en skikkelig innertier for familien, og jeg er så heldig at jeg får dele oppskriften her med dere på bloggen. Opprinnelig skulle den serveres med fullkornsris, men vi valgte å droppe denne.
Oppskriften holder til familien på 4 pers

700 gTorskefiletter
Olivenolje
salt/ pepper

1 blomkål
1/2 dl melk
En god klatt smør
Fersk gressløk

6 stk champinjong
1/2 pk sukkererter

Sett ovnen på 180 grader og del torskefiletten i passende biter.
Legg fiskebitene i en ildfast form og hell over olivenolje og ønsket krydder
La fisken bli gjennombakt i ca 10-15 minutter. Står den forlenge så blir den tørr 
Rens blomkål og del i små buketter. Kokes møre
Hell deretter av kokevannet og bland inn en stor spiseskje smør. Bruk stavmikser for å få en jevn mos, og smak til med melk, salt, pepper, gressløk og smør.

Kutt opp champinjong i båter og stek de gyldne på en stekepanne sammen med godt smør og pepper.
Del opp sukkerertene på langs og bland de sammen med smørstekt champinjong rett før servering

En deilig middag med mange spennende smaker som hele familien kommer til å elske! Kjenner jeg får vann i munnen bare ved å skrive ned denne oppskriften, så er du på jakt etter en skikkelig god fiskemiddag bør du prøve denne


Fisken som er i Adams matkasse kommer fersk fra Snorre Seafood. Kort reisetid mellom fiskefabrikken og til meg som forbruker. En stor fordel at den ikke har vært fryst og kortreist mat er å foretrekke med tanke på renhet i fiskekjøttet og andre viktige næringsstoffer vi henter fra fisken.
Grønnsakene får Adam kommer fra Måkestad og jeg har bare god erfaring med både fisk, kjøtt og grønnsaker i matkassene. Dette er tipp-topp produkter som smaker bedre enn det man får i vanlig dagligvare, synes jeg.


post signature

5 kommentarer:

  1. Mmmm, det hørtes veldig godt ut!!
    MÅ prøves:)
    Elsker når jeg finner gode oppskrifter på blogger:))
    Jeg er nemlig ikke noe spes god på middager, men nå, med nytt kjøkken og topp utstyr MÅ jeg bare bli flinkere, hehe:)) Skylder mannen det nå som han har brukt så maaange tuden på nytt kjøkken, hoho:)

    Ha en fin fin kveld:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det må du gjøre Line! Denne kommer til å falle i smak! Og det sier jeg som egentlig ikke er spesielt glad i hvite fiskefiletter. Tommel opp!

      Slett
  2. Hei, jeg så ett bilde av ett putetrekk du hadde strikket (06.01.13.) Synes det var så fint. Jeg er helt nybgynner i strikking, men hadde tenkt å prøve, må google litt først.. Var det vanlige rette masker du strikket? Og var det rundpinner eller vanlige pinner du brukte? (Jeg finner bare rundpinner som er så store.) Håper på svar :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det stemmer :) Jeg strikket på tykke strikkepinner (ø15 tror jeg) fant de på Stoff og stil. Jeg strikket bare rette masker frem og tilbake så sydde jeg den sammen tilslutt :) Ble en veldig tung pute, men den ligger fortsatt i sofan :) Lykke til med strikkingen

      Slett
  3. Great post. I was checking constantly this blog and I'm impressed!
    Very useful info specifically the remaining phase :) I take care of such info much.
    I was looking for this particular info for a long time.
    Thanks and good luck.

    - cliquez ici
    - cliquez ici
    - cliquez ici
    - cliquez ici
    - cliquez ici
    - cliquez ici

    Feel free to surf to my weblog cliquez ici (http://nada.jinbo.net/)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag