31.01.2014

Hjemmelaget fiskesuppe i en fei

Hjemmelaget smaker, nesten uten unntak, aller best.
En fordel i en travel hverdag er at middagen er kjapp å lage, samtidig som barna kan hjelpe til uten alt for mye søl. Her kommer oppskrift på en enkel fiskesuppe
























1 løk
2 gulrøtter
1 fedd hvitløk
Selleristang
purre løk
1 dl eplejuice
1 boks fløte
100 g smør
salt og pepper
400 g torskefilet
gressløk/persille og basilikum
Fiskekraft/ fiskebuljong
reker

Kutt opp alle grønsakene og fres løk og hvitløk i en kjele. 
Bland inn ca 1 dl eplejuice når løken har blitt blank og la det koke lett sammen. Tilsett kuttet purre, gulrot og selleri og kok grønnsakene nesten møre.
Ta ca 1 dl fløte i en liten kjele og varm til kokepunktet. Bland deretter i 100g smør og hell over grønnsakene. 
Tilsett 7 dl god fiskekraft (eller bruk vann og 1 1/2 buljongterning)

Synes du suppen blir for flytende kan du bruke maisenna. 
Tilsett terninger av torsk og urter og la dette trekke i noen minutter til torsken er gjennomkokt.

Server med nyskrellede reker og et godt brød til
Velbekomme
Ønsker du en fyldigere suppe kan du bytte ut eplejuicen med hvitvin og la det trekke sammen med løken. Andre grønnsaker som også kan brukes er fennikel, selerirot og ferske urter som du tilsetter rett før servering. Fin som forrett, perfekt som familiemiddag
post signature

2 kommentarer:

  1. Mmmm, fiskesuppe er så digg!!
    Og absolutt best når den er hjemmelaget ja:))
    Flink du er!

    Ha en fin fin helg:)

    SvarSlett
  2. NAM det så godt ut! Vi har fiskesuppe så og si aldri.. MEN det er jo så godt! Så takk for oppskrift! Denne skal prøves =)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag