05.10.2013

Sunn hjemmelaget sjokolade

Tenk å spise sjokolade med god samvittighet! -det kan du!
Jeg skulle lage smaksprøver gjennom jobben på akkurat dette og la ut bilde på Instagram - dere ønsket oppskrift, så her kommer den:

100 g Kakaomasse
50 g kakaosmør
20g agavesirup
30 g yakonsirup
1 ts vaniljepulver

Smelt kakaomasse og kakaosmør over vannbad.
Pass på at det ikke overstiger 40 grader og ta kaserollen av platen når alt er smeltet.
Tilsett sirup og vaniljepulver, bland godt og hell utover en form og sett kjølig

La stå i noen timer, og server rett fra kjøleskapet
Alle ingrediensene er fra Økosjokolade

En fin tommelfingerregel om du skal lage sjokolade selv: 2 deler kakaomasse 1 del kakaosmør

Agavesirup, yakonsirup og vaniljepulver

Smeltes over lav temperatur

Jeg strødde over gojibær på den ene, og cashewnøtter og maldonsalt på den andre.
Settes kjølig




Forslag til smakstilsettning gojibær, kakaonibs, nøtter, peppermynteolje, steviadråper med smak, kokos eller appelsin 

Karbohydrater pr 100g -17g (0,9g pr rute)
Freia melkesjokolade - 53g (4,4 g pr rute)
I tillegg er denne sjokoladen bassert på naturlig søtning (uraffinert) med lav GI, sunt fett, antioksidanter fra råkakao i tillegg til at dette er økologisk (ikke sprøytemidler i det) og et Fairtrade produkt

Næringsstoffene i kakao blir ødelagte hvis det blir oppvarmet over 40 grader
". I følge nettsidene til Nidar blir deretter kakaobønnene varmet opp til 120-140 grader i ca en time. Siden blir sjokolademassen eltet i flere døgn under tilførsel av varme!"

DETTE ER PÅ INGEN MÅTE ET SPONSET INNLEGG
JEG VILLE DELE OPPSKRIFT FOR DERE SOM ØNSKER
ET SUNNERE ALTERNATIV TIL HELGEKOSEN
ENTEN PÅ GRUNN AV KOSTHOLD ELLER ALLERGI
post signature

3 kommentarer:

  1. ånam, nå ble jeg fysen på sjokolade!! :) Takk for oppskrift :)

    SvarSlett
  2. Om noen måneder skal jeg tilbake på lavkarbo igjen, og da skal jeg virkelig teste denne oppskriften :) Ser supergodt ut!!! Nam!

    SvarSlett
  3. Oi oi hvor kjøper du ingredienser? :-D

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag