30.09.2013

Panna Cotta med bringebærcoulis

Flere som har blitt forelsket i denne nydelige, italienske fløtepuddingen?
Så lett å lage, og den smaker aldeles fortreffelig - perfekt og servere som dessert i helgen eller om du venter gjester. Her kommer oppskrift:

PannaCotta
4 dl kremfløte
2 ss sukker
1 vaniljestang
1,5 plater gelatin

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Legges i en kaserolle sammen med fløte og sukker. Stangen skal også legges i fløteblandingen. 
Varm opp så det nesten når kokepunktet (skal ikke koke) og dra kjelen av varmen. La den hvile i ca 5 min.
Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca 5 minutter
Ta ut vaniljestangen og varm opp til kokepunktet en gang til.
Klem av vannet fra gelatinplatene og tilsett fløteblandingen
Rør godt og hell over i posjonsformer

Settes kaldt i 3-4 timer (kan godt stå lengre)

Bringebærcoulis
200g bringebær
100 g sukker

Kjøres i ca 1 min med stavmikser og sil av frøene

Når desserten skal serveres heller du over 1-2 ss av bringebærcoulisen og pynter med bær


post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag