23.06.2013

Verdens beste boller

Klar for verdens beste bolleoppskrift??
Denne har jeg brukt til alt av søt gjærbakst i noen år nå, og får masse skryt av de. Derfor vil jeg dele denne med dere

800 g hvetemel
5 dl H-melk
175 g smør
175 g sukker
1 pk gjær
1 ts kardemomme

Smelt smøret i en kjele og bland i melken. Varm til ca 37-40 grader. 
Bland alle tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett melkeblandingen.
Jeg bruker kjøkkenmaskin i noen minutter

Trekk bollen med plastikk eller et kjøkkenhåndkle og hev i minst en time
Form til små boller, kanelsnurrere eller hva du måtte ønske og etterhev i minst en halvtime til. Jeg pleier å la de heve enda en time (ca 2 timer tilsammen) og da får man superluftige, saftige boller.

Stek midt i ovnen på 225 grader i 10-12 minutter
Jeg pleier ikke å smøre bollene med noe på toppen, og synes de får en fin, gylden farge uansett.
NYT
post signature

2 kommentarer:

  1. Siden du sier de er de beste, så må de jo testes ut :) Takk for at du deler! :)

    SvarSlett
  2. Åh, de så utrolig gode ut :)
    Skal absolutt teste neste gang det skal bakes ;)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag