15.04.2013

Brioche

GOD MORGEN!
Natten ble som forventet ganske så urolig. Etter litt mat og melk fikk vi litt søvn igjen.
Nå er storesøster levert i barnehagen, Live leker på gulvet og kjæresten skal ta fatt på garderoben. 
Jeg tenkte å dele oppskrift på brioche til dere:

Oppskriften holder til 12 brioche og er hentet fra bloggen til Manuela bak Passion for baking
345 g hvetemel
1 dl melkepulver
3 ss sukker
1 ss tørrgjær
3 store egg
1 dl lunkent vann
140 g mykt smør

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt i ca 20 minutter.
Deigen er ganske klissete til å begynne med, men den skal være slik. Hell den over i en bolle og la den heve i ca 1 time. Sett deretter bolledeigen i kjøpeskapet i minst tre timer (gjerne natten over)

Ta deigen på et bakebord med mel og del i 12 emner.
Trill boller og legg de i smurte muffinsformer
Stekes på 190 grader i ca 15 min. Stikk en tannpirker o.l for å se om den er gjennomstekt
 (mine trengte 5 min ekstra)

Server med hjemmelaget syltetøy, smør og hvitost, eller fyll noen med deilig mørk sjokolade  - nyt
 
 
Deigen kan også fryses før den er stekt!
Perfekt å ha i fryseren, tin, heve og steke.

post signature

4 kommentarer:

  1. Oj, dette skal jeg prøve i kveld.... tusen takk for oppskrift!! :)

    Og blir de bra så blogger jeg om dem... hahha... lager jeg noe vellykket.... ja da blir d blogget om... LOL... linker til deg :)

    Klems Diana.

    SvarSlett
  2. nammi! er så mye bra inne hos manuela:)

    SvarSlett
  3. Hei høpp!

    ÅÅÅ gud dette fikk jeg lyst på nåååååååå:)

    Så bare deilig ut;)

    Nyt resten av uken!

    Klem Linda

    SvarSlett
  4. Fytti disse så veldig gode ut!:)

    Ha en fin Onsdag,
    Klemmer fra Jatte♥

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag