31.08.2012

En dag som tobarnsmor


Med to barn i hus går dagene utrolig fort! Den lille stunden Tuva er i barnehagen får man ikke gjort mye og tiden der man bare hadde seg selv å tenke på er nesten glemt. Jeg har satt meg ned for å skrive litt om hvordan en dag her hjemme er med to små.

07.00 - 08.00
Dagen starter. Live har som regel nettopp fått litt mat og Tuva komme tuslende på vårt rom og vil kose litt før dagen starter. Vi står opp å steller oss alle tre.

08.00-09.00
Vi spiser frokost sammen og snakker litt om hvordan vi tror dagen blir. Ønsker for hva vi skal finne på etter barnehagedagen og hva som skjer i barnehagen den dagen.
Deretter leker vi sammen før vi tusler i barnehagen mellom
09 - 10

Live sover på tur til barnehagen, men våkner når vi kommer hjem. Da er det mammatid med lek og prating før hun får en flaske med morsmelkerstattning (mme)  rundt kl 11 og sover for det meste resten av dagen. 
Hun er flink å sovne av seg selv og koser seg i bagen til Simovognen. En trilletur i nærområdet er godt også for hun sover mye bedre når vi triller litt. Hun våker rundt kl 13-14 og får mer pupp/mme og kos før vi henter storesøster i barnehagen igjen.
Henter Tuva mellom 14.30 - 15.00 og en sjelden gang 15.30

Ettermiddagene går i ett, med middagslaging da vi prøver å samle familien til å spise sammen hver dag.
Prøver også å slappe av og kose oss litt etter en aktiv dag i barnehagen også.
Opprydding og lek blir det også tid til, før kveldsmat og stell på Tuva mellom kl 18-19.
Live får pappatid mens Tuva og jeg går opp på rommet hennes og prater sammen om hvordan dagen har vært. Leser bok og synger nattasanger. En kjempekoselig stund for bare oss to.

Når Tuva er lagt skal Live stelles/bades (ofte bader de sammen) og får en flaske (250ml) mme før hun sovner. Vi har prøvd å lagt henne på eget rom at hun sovner selv, og andre ganger sovner hun med litt byssing i vognbaggen mellom 20.00 - 21.00 Live sover ganske mange timer i strekk nå, og får ikke første måltidet på natten før kl 04/05 før hun sover videre til 06-08 og storesøster våkner og er klar for en ny dag.


Føler vi har kommet oss fortere i rutine denne gangen enn da Tuva var baby, og tiden i seg selv går så utrolig mye fortere. Rekker ikke stort på den tiden Tuva er i barnehagen, men litt husarbeid, klesvask og andre ærend blir det. Man blir flinkere til å planlegge og ta ting som de kommer.
Skal iallefall kose meg masse med babyen min i permisjonstiden for det går så fort, og plutselig en dag må man stå opp og dra på jobb igjen.

Så er det godt å ha kveldene alene igjen synes jeg - iallefall når man i tillegg får blide og opplagte barn!


6 kommentarer:

 1. Det er mye lettere å komme inn i rutiner når man har større barn, for da tilpasser babyen seg etter den som er større. (stortsett).

  Ser ut som dere har flotte dager :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, helt klart :)
   Dagene er super! Litt mer utfordrende denne uken da storesøster har vært hjemme for hun får ikke utfoldet seg på samme måte som i barnehagen da... men men

   Slett
 2. Ser ut som dere har flotte dager:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Var iallefall mye lettere å komme i rutine med nr 2. Man er kanskje litt mer bevisst!?

   Slett
 3. Annbjørg3/9/12 16:57

  Nå må jeg bare spør :) 250 ml?? Gulper hun ikke da? Hvor mye mme får hun på dagtid til hvert måltid? Her går det 150 ml til hvert måltid, og han er født 3.6.2012. Og han har ca 4 måltider til dagen bare.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, på kvelden blir det fort så mye ja! Drikker ca 120 ml to ganger tidligere på dagen i tillegg til morsmelk. Matglad, med andre ord

   Slett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag