19.07.2012

Makroner



Franske makroner
ca 6 egg (240 g eggehviter)
70 g sukker
300 g mandelmel
300 g melis
300 g sukker til sukkerlake
100g vann til sukkerlake
Evt vaniljeekstrakt/essens

 
Fordel eggehvitene i to skåler på 120 g i hver.
Miks den første skålen i kjøkkenmaskin og tilsett 70 g sukker litt etter litt når det begynner å skumme. Piskes til marengs/skum i noen minutter

Bland 300g sukker og 100 g vann i en kaserolle og sett platen på høy varme. Kok til tempraturen blir ca 118 grader. Jeg hadde ikke temp.måler men avsluttet da det koket ganske kraftig.
Visp så forsiktig sukkerlaken inn i marengsen, men gjør det fort så sukkerlaken ikke stivner i kjelen
Pisk videre i 8 min

Bland sammen mandelmel, melis og de siste 120 g eggehvitene i en bolle. Dette blir en ganske seig røre, men det skal være slik. Ha i konditorfarge og tilsetter marengsen litt om gangen og pass på så du ikke rører for hardt. Røra skal være flytende.




Fyll deretter en sprøytepose og press ut på et bakepapir, ca på størrelse med en 5-kroning. 
La det stå ca 30 min på benken slik at det flyter litt utover og toppene etter sprøyteposen legger seg godt og overflaten blir jevn.


Bruk dobbel stekeplate under steking - da slipper du at de sprekker på toppen!
Stekes på midterste rille i forvarmet ovn på 160 grader i 10-15 min

Pass på at de blir gjennomstekt hvis ikke slipper bunnen, de blir hul inni og vanskelig å få et fint resultat når du skal feste de sammen med fyllet.
La de stå til avkjøling over natten før du fyller de etter ønske og smak

 
Jeg brukte hvit sjokoladefrosting
4 dl melis
230 g romtemperert smør
200 g hvit sjokolade
Vaniljeekstrakt/essens

Bland sammen melis og smør og miks dette godt før du tilsetter smeltet sjokolade
Pass på å avkjøl sjokoladen litt før så røra ikke skiller seg.
Miks godt - tilsett tilslutt vaniljeessens

Fyll litt av dette mellom makronene, server og nyt!

1 kommentar:

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag