03.05.2012

Uke 35

UKE 35
Jenta vår er i begynnelsen av denne uken 33 uker gammel. Hvis man kunne plassere fingeren i fosterets håndflate vil den lille hånden lukket seg. Tåneglene når tåspissene.
Navlestrengen er ca en halv meter lang og 2 cm i diameter. Trykket i den og konsistensen gjør at det sjelden blir knute på den, og skjer dette, løsner den som regel av seg selv. Fosteret bruker gjerne navlestrengen som leke og klemmer på den, men klarer ikke å klemme så hardt at det skades.
Det er fra nå fosteret legger mest på seg, gjerne over 200 g i uken!
babyverden.no

Det er snart bare en mnd til terminen og mentalt har jeg ikke kommet så langt som jeg burde. Det at fødsel nærmer seg, og møte med Live er så nære er så utrolig rart å ta innover seg å forstå at jeg snart har en ny baby i hus - hele eventyret skal oppleves en gang til.

Har en fridag neste uke som jeg bør bruke på å få tak i litt mer lillesøster-ting og begynne med redebyggingen. Skal bli godt å få opp den lille sengen igjen og kanskje det går mer opp når slike ting vises mer i hverdagen vår. Tuva snakker iallefall mye om det som skal skje og til tider lurer jeg på om hun er mer forbered enn det jeg er...

Har i dag startet på bringebærkapsler for å forberede kroppen litt til fødsel. Har de siste ukene hatt muskelkramper i beina på natta og det er utrolig slitsomt! Våkner opp med skikkelige kramper og hele foten er vond. Så litt bringebærblad og magnesium i tiden fremover nå så satser jeg på at det går over og at jeg får en finfin fødsel. Har også så smått begynt å tenke på fødebaggen, men det blir vell som sist - bare en pakkeliste som ikke fullføres før man er på tur til føden med rier.

Lillesøster i magen har også blitt stor kjenner jeg og magen blir helt deformert når hun rører seg der inne. Kjenner også at det er litt mer smertefullt nå og hun strekker seg så godt hun kan. Av og til føler jeg at magen snart revner! -er det mulig med ufrivillig keisersnitt!?


2 kommentarer:

  1. Hehe, det følte jeg også med Lillesøster at magen skulle revne på midten i det hun bevegde seg :)

    SvarSlett
  2. Huff, ja!!!!
    Ufrivillig keisersnitt :P

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag