19.09.2011

Kebab med hjemmelaget tortillas

I det siste har vi laget oss Kebab med hjemmelaget lefse og kebabsaus med stor suksess og har lyst å dele oppskriften med dere.

Tortillas
ca 5 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts olje
2, 2 dl varmt vann

Blandt alt det tørre i en kjøkkenmaskin og hell i varmt vann og olje
La deigen heve i 30 min
Rull ut til en pølse og del til 8 emner som man kjevler så tynne som man klarer
Stekes i en TØRR stekepanne på høy temperatur i ca 30 sek på hver side

Disse kan også brukes til enchiladas, tacos, burritios o.l

Kebabsaus
Bland en pakke majones med kefir slik at det blir en fin saus
Press i 2 fedd hvitløk
Knust persille (kan også bruke tørket)
Litt ketchup for å få en lys rosa farge
Evt chillikrydder for en sterkere variant

Kebabkjøtt
Her kan man bruke Flatbiff, møradbiff, lammekjøtt eller kylling.

Enten kan man grille kjøttet og skjær det i strimler, eller surre de lett på panna.
Krydre f.eks med muskat, cayennepepper og chilli eller kjøp ferdig kebabkrydder på butikken


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag