11.02.2011

Enchiladas


Enchiladas er en gratinert  rett fra Mexico, så om du er glad i taco, men ønsker å variere litt kan dette være et godt alternativ

 KJØTTFYLL
400 g kjøttdeig
1 ss olje
2 fedd hvitløk
1 dl grønnsaksbuljong
2-3 ss tomatpure
1 ts chilipulver
1 ts spisskummen

Surr løk i stekepannen, stek så kjøttdeig før de andre ingrediensene blandes i.
Jeg brukte litt tacokrydder samt en boks hermetiske tomater, blandet med hvitløk, løk, mais som kan godt være et alternativ til den originale enchiladassausen
Varm maistorillaene etter anvisning på pakken
Legg kjøttfyll i hver lefse, rull de sammen og
toppes med revet ost.

Gratineres i stekeovn til osten er smeltet
og fått en gylden farge

-man kan også bruke hvetetortilla, men maistortillaen er å foretrekke
MEKSIKANSK RIS
2 dl ris
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
4 dl buljong og vann
Kok ris etter anvisning på pakken
Et alternativ kan være å koke vanlig ris  med litt tacokrydder

Server enchiladasen med ris, salsa, en  god salat, rømme, guacamole og bønnestuing
Bønnestuing får man kjøpt ferdig fra Santa Maria eller man kan bruke en boks chillibønner

2 kommentarer:

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag