03.02.2011

Det nye kostholdet

Har siden mandag fulgt en annen meny enn det vi tidligere var vant til.
De dagene som har gått har vi/jeg lest på MANGE innholdsfortegnelser og prøvd å finne alternativ til alt vi må kutte ut på grunn av matintoleransen.
Vi skal ha et kosthold uten blandt annet:
  • hvetemel
  • speltmel
  • glutenfritt mel
  • melkeprodukter
  • sukker
  • potet
  • paprika
  • tomat
Den første dagen følte jeg meg helt hjelpesløs og merket at mye av det vi spiste før endten inneholdt tomat, hvetemel eller melkeprodukter, så den dagen ble det grønnsaksuppe. 
Prøvde også å bake brød med Jyttemel, men forandring i smak og konsistens tar nok tid å venne seg på når man bare er 1 1/2 år! Vi skal prøve mer og håper vi finner en oppskrift som gir gode glutenfrie brød etterhvert.

Ser forbedring rundt munnen til Tuva allerede så det er tydelig at hun har spist noe tidligere som hun ikke har tålt. Synes det er en spennende oppgave også, selv om jeg selvfølgelig ville vært forruten!

Nye matvarer
  • Havremelk
  • Ryvita knekkebrød
  • Soft smør - spesial
  • Jyttemel
  • Fedonsukker
  • Mais/ris/rug/havre/mandel mel
  • Fiberhusk

6 kommentarer:

  1. Spennende å høre hvordan det går.
    Har kuttet ned på hvetemel vi også.
    Lurer nå på om minsten på 6 reagerer på noe.Han har ofte "kviser" rundt munnen og på halsen.

    Ser den at det er en utfordring i starten å kutte ut hele den lista.

    SvarSlett
  2. Alltid en utfordring i starten det med å forandre kostholdet slik. Jeg har nå vært på en slik kur i over et år og syns ennå det er vanskelig. Besøk og utflukter må planlegges på en annen måte... Men det hjelper så det er absolutt verdt det.
    Å dessuten blir jo maten mye sunnere når man lager den helt fra bunnen.. Åsså så godt;) Masse lykke til med eksprementering.

    SvarSlett
  3. Egentlig helt utrolig mye man kan lage uten de ingrediense bare man leser litt å leter litt etter oppskrifter :-)

    Har akkurat laget ett veldig veldig godt brød. Oppskriften ligger på bloggen min :-) Er egentlig ett lavkarbobrød, men blei fantastisk deilig, å tulla på 2 år, spiser som en hest :-) hehe..

    En annen annbefaling er pappardelle, helt utrolig deilig, man kutter bare ut pastaen, jeg burker heller bacon.. Enda bedre spør du meg..

    Morro å følge med, å få litt inspirasjon å tips fra andre også :-) Lykke til.. :-)

    SvarSlett
  4. Fikk akutt lyst på grønnsakssuppe jeg nå ;) Namme!
    Så flink du er. Etter noen uker/mnd nå har du kommet helt inn i nye matrutiner,og alt blir vanlig for dere :)
    Spennende at du blogger om dette!

    SvarSlett
  5. Spennende hvordan det går. Sånt er alltid så stress før man kommer ordentlig inn i det. Datteren til søsteren min tåler hverken mel, melk eller egg, så de blir jo litt tulleruske til tider, men utrolig hvor fort man venner seg til å lage mat uten ingredienser man trodde var nødvendige.
    Ha en flott kveld videre.
    Stor klem fra Eline og Adrian

    SvarSlett
  6. Lenge siden jeg har kommentert, men jeg er inne å titter hos deg i ny og ne. Kjedelig med matintoleranse. Håper dere finner ut av det. Spennende med nye matvaner også da. Ha en fin dag, klem fra Kine :-)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag