17.09.2010

Til ettertankeLa de gamle settes i fengsel og de kriminelle på pleiehjem!
De gamle vil da få varm mat, tilgang til bad, hobbyer og gåturer.
Ingen vil rane dem og de får penger isteden for å betale for seg!!
De kriminelle kan få kald mat, ingen penger, være helt alene, bli slukket lyset for kl ...20:00... ...og...få dusje 1 gang i uka!!

3 kommentarer:

 1. Ja, det er helt latterlig! Her har vi åpne dører for alle som vil bo i Norge, men å ta vare på de gamle og syke, det har vi ikke mulighet til!
  Ha en super helg, stoor klem <3

  SvarSlett
 2. Det verste er at det faktisk er sånn. På pleiehjem eller sykehjem har ikke de gamle tilgang til å *bestemme* selv. faste rutiner og nesten ingenting av aktivisering.. Det er helt sykt at det er en sånn forkjells behandlig.

  Ha en fin tirsdag :)

  SvarSlett
 3. Jeg vet ikke om jeg vil si meg enig i den der. Selvfølgelig kan vi bli bedre på eldreomsorg, og det vil nok alltid være forbedingspotensiale. Men se det litt fra den andre siden også da, hva de gamle vil. Der jeg jobber legger de fleste seg rundt halv åtte - åtte og da har vi "mast" for å få dem til å sitte oppe litt lenger. De vil gjerne slippe å dusje en gang i uka, det holder med hver andre uke - det er slitsomt for de og de bruker mye energi på ta en dusj/bad - det er vi unge som syns det høres lite ut (og de eldre som vil dusje oftere får gjerne det!).
  Og det med å være helt alene - veel, der burde vel de fleste pårørende ta seg selv i nakken! I allerede underbemanna helsevesen så må tiden nødt til å gå først til å dekke primære behov som stell, mat og slike ting - deretter kan tiden brukes til personlig kontakt. Og det er selvfølgelig viktig og riktig å bruke tiden på. Men realiteten er at det ikke bestandig blir tid! Men vi ser jo også at det er forskjell på om pasientene får besøk av pårørende også!

  Jeg tenker at vi kanskje burde tenke på å gjøre noe med straffene for kriminalitet her i landet - ett knips på lanken er jo ikke akkurat noen straff! Da ville det ikke bli så attraktivt å utføre kriminelle handlinger.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag