20.09.2009

Prosjekt: Kakebaking


Oppskrift:
Sjokoladekake
400 g sukker
375 g hvetemel
55 g kakao
2 ts natron
4 3/4 dl vann
1,5 dl matolje
1 ts vaniljeessens
2 ts eddik (7%)
.
Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 30x20 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løft kaken ut av formen ved dra i sidene på bakepapiret, eller hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
.
Sjokoladekrem:
200 g smør
2 ss kakao
5 dl melis
(2 ss sterk kaffe)
.
Rør sammen romtemperert smør, kakao og melis. (Og tilsett kaffen) Bre sjokoladekremen jevnt over den kalde kaken. (evt inni)
.
Marshmellowfoundant:
200 g Marshmallow
2 ss vann
2 ss Flott matfett
Ca 500 g melis
.
Legg marshmellowsen i en plastikkbokke, tilsett vann og sett i mikrobølgeovnen i ca 2 min.
Da skal marshmellowsen få dobbel størrelse. Ta bollen ut og tilsett matfettet og rør til alt fettet er smeltet. Tilsett farge om du vil det. Ta så litt melis av gangen til deigen får en marsipanliknende konsistens. Massen kan oppbevares i en lukket plastpose eller lufttett boks i kjøleskapet. Blir den veldig hard er det bare å ta den få sekunder i mikrobølgeovnen igjen





2 kommentarer:

  1. Kjempe fin kake :D Hva er det hvite du har rundt kaken når du legger på sjokoladekremen?

    SvarSlett
  2. Smeltet marshmellows (marshmellowfoundant) som er trekket på kaka :)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag