14.05.2009

Fødselsforberedende kurs

I dag har jeg vært på et fødselsforberedende kurs. Varte i 3 timer og gikk gjennom det mest grunnleggende iforbindelse med fødsel. Har jo "lært" dette på hjelpepleien også, men greit å ta en oppsummering og kanskje prøve å finne ut mer hvordan jeg vil at fødselen skal være. Spesielt nå som man er gravid selv også. Har ikke tenkt så mye på det med fødselsforløpet egentlig, men er åpen for det meste. En drøm er jo å føde så naturlig som mulig da, men vi får se hvordan det blir.
Veldig greit som førstegangsfødende å høre hvordan en fødsel foregår med tanke på liggetid etter fødsel, hva sykehuset kan tilby av både naturlig og medikamentell smertelindring. Greit å forberede seg fysisk, psykisk og praktisk også. Fikk en liten liste over hva som kan vær greit å ha i fødebaggen, men har ikke tenkt å pakke den for om en liten mnd.
Ligger jo mange lister på forskjellige forum også, men mange av de virker som de skal bo på sykehuset en mnd eller to! Bor jo heldigvis 10 min med bil unna sykehuset også, så er ikke noe krise om alt ikke blir med, tenker jeg da. Men noen basis ting er greit å ha med.
Kjenner jeg gleder meg veldig på fødselsopplevelsen, spent hvor vondt det vil være og hvordan kroppen min takler det. Er mye man tenker på som man kanskje ikke får svar på før i ettertid, men har iallefall tenkt igjennom det da. Forbered eller ei, barnet kommer nok uansett!

2 kommentarer:

  1. hmm.. fødestua ser skummel ut synes jeg:S Blir fint å få kommet seg på omvisning der, håper jeg blir litt tryggere etter det.

    SvarSlett
  2. Hehe:)Får ikke omvisning gjennom helsestasjonen vi, men var der da jeg gikk hjelpepleien, så er ganske trygg egentlig :) Blir en ny og spennende opplevelse med fødsel ja.

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen spor etter deg. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en fin dag